Evenimentul Zilei > International > Un avion al Malaysian Airlines a zburat în DIRECȚIA GREȘITĂ timp de o oră
Un avion al Malaysian Airlines a zburat în DIRECȚIA GREȘITĂ timp de o oră

Un avion al Malaysian Airlines a zburat în DIRECȚIA GREȘITĂ timp de o oră

Un avion al companiei aeriene Malaysian Airlines, care a decolat din Noua Zeelandă având ca destinaţie Kuala Lumpur, a zburat în altă direcţie decât cea aşteptată timp de aproape o oră, după ce controlorii de trafic aerian au primit un plan de zbor greşit,

Potrivit presei din Noua Zeelandă, avionul MH132, care urma ruta între oraşele Auckland şi Kuala Lumpur, s-a îndreptat în direcţia greşită în ziua de Crăciun, după ce controlorii de trafic aerian au primit un plan de zbor greşit, scrie Mediafax.

Pilotul a cerut detalii despre ruta pe care o urma avionul la doar opt minute de la decolare, după ce a observat că acesta se îndrepta spre o zonă situată mai la sud decât era de aşteptat.

El i-a întrebat pe controlorii de trafic aerian de la centrul Auckland Oceanic de ce avionul se îndreaptă spre sud, către Melbourne, în loc să urmeze linia directă spre Kuala Lumpur.

Aeronava MH132 şi-a continuat zborul deasupra Mării Tasmaniei înainte de a se îndrepta spre Kuala Lumpur.

Compania Malaysia Aurlines a confirmat că planul de zbor a fost încurcat şi a susţinut că siguranţa pasagerilor nu a fost în niciun moment compromisă.