Evenimentul Zilei > Actualitate > Un arbitru român a reușit să-l scoată din minți pe Arsene Wenger
Un arbitru român a reușit să-l scoată din minți pe Arsene Wenger

Un arbitru român a reușit să-l scoată din minți pe Arsene Wenger

Partida Dinamo Zagreb - Arsenal Londra (scor 2-1), din Grupa F a Ligii Campionilor, a fost arbitrată, aseară, de „centralul” român Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe „tunarul” Giroud în minutul 40, la 1-0 pentru gazde.

Meciul de la Zagreb a fost condus de o brigadă românească formată din Ovidiu Hațegan, lșa centru, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de arbitrii adiţionali Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, arbitru de rezervă fiind Radu Ghinguleac.

Însă, Hațegan a intrat la final în gura lui Arsene Wenger, tehnicianul lui Arsenal, după ce românul l-a eliminat pe starul francez din ofensiva londoneză, Olivier Giroud, în minutul 40, moment în care Dinamo conducea cu 1-0. După meci, antrenorul francez l-a taxat  pe Hațegan pentru eliminarea lui Giroud.

„Am fost un pic lipsiţi de noroc. Am avut posesia şi ne-am creat multe şanse. Cred că la primul gol a fost off-side şi eliminarea a fost foarte o decizie prea dură. N-am prins cea mai bună zi, dar nici arbitrul n-a prins. Dinamo ne-a oprit incorect în mai multe situaţii fără să fie sancţionaţi […] Da, arbitrul a fost dur (când a arătat al doilea galben). La primul este vina lui Giroud, pentru că a protestat – deşi n-a fost el faultat. N-ar fi trebuit să răspundă arbitrului. Însă la al doilea a avut ghinionul să îl atingă pe celălalt jucător. Nu îl înţeleg pe arbitru. Nu cred că la faza celui de-al doilea cartonaş galben Giroud l-a văzut pe Pinto. A fost o situaţia accidentală. Însă s-a întâmplat. În acel moment m-am gândit că nu este fază de cartonaş galben. Trebuie să fie un fault intenţionat pentru asta. Arbitrul ar fi trebuit să acorde multe cartonaşe galbene”, a declarat Arsene Wenger, conform Sky Sports.