Evenimentul Zilei > Actualitate > Un alt dosar este deschis pentru emiterea certificatelor verzi false. Un medic din Mehedinți a intrat în vizorul poliției
Un alt dosar este deschis pentru emiterea certificatelor verzi false. Un medic din Mehedinți a intrat în vizorul poliției

Un alt dosar este deschis pentru emiterea certificatelor verzi false. Un medic din Mehedinți a intrat în vizorul poliției

Certificatele verzi false sunt emise pe bandă rulantă, ba chiar s-a format un fel de mafie pentru a atrage clienții. Polițiștii au un nou caz de vaccinare „la chiuvetă”, de data aceasta fiind implicat un medic din Mehedinți. Miercuri dimineața, au fost efectuate percheziții la mai multe adrese din trei județe.

Certificatele verzi false emise de către cadrele medicale au început să fie o practică din ce în ce mai prezentă. Persoanele care nu își doresc să fie vaccinate împotriva COVID-19, dar au nevoie de certificat, apelează la cadrele medicale dispuse să facă mici abateri de la reguli. Încă de acum câteva luni, oamenii legii au deschis un dosar pentru fals în acte, după ce au primit mai multe sesizări referitoare la activitatea unui medic din Mehedinți. Acesta ar face imunizări fictive, fără să vaccineze pacienții, însă emite certificate verzi valabile. Cadrul medical avea formată o adevărată echipă, mai multe persoane din Gorj și Timiș trimițând oameni la el.

Întreaga acțiune avea loc în cabinetul medicului din Mehedinți, susțin surse judiciare. Persoanele care nu doreau să fie vaccinate împotriva virusului COVID-19 dar aveau nevoie de un certificat verde, se prezentau la cabinetul medicului. Acesta introducea datele în sistem și arunca serul la chiuvetă. În acest mod, persoanele apăreau imunizate împotriva SARS-Cov-2 și primeau certificatul verde mult dorit.

Miercuri dimineața, polițiștii au descind la șase adrese din trei județe. Au ridicat probe din locuințele persoanelor presupuse că ar fi implicate, iar acestea din urmă urmează să fie duse la audieri.

„În dosar se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false”, potrivit unui comunicat al IPJ Timiş, citat de Agerpres.

Certificatele verzi false sunt la mare căutare, hackerii punându-le la vânzare pe diverse rețele sociale. Ceea ce i-a uimit cel mai tare pe specialiști a fost atunci când au descoperit că Adolf Hitler și Mickey Mouse au emise pe numele lor certificate de imunizare a căror cod QR este validat de aplicație.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: