Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Sănătății, Cseke Attila, are o explicație pentru scăderea ratei de vaccinare. Atenție la ziua de marți
Ministrul Sănătății, Cseke Attila, are o explicație pentru scăderea ratei de vaccinare. Atenție la ziua de marți

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, are o explicație pentru scăderea ratei de vaccinare. Atenție la ziua de marți

Ministrul Sănătății, Cseke Attila a explicat marți seara că scăderea ratei de vaccinare împotriva Covid-19 poate avea legătură cu respingerea recentă a legii certificatului verde în Parlament.

A scăzut brusc interesul pentru vaccinare

Ministrul Sănătății a făcut o comparație între numărul românilor vaccinați înainte de votarea acestui proiect pentru controversatul certificat Covid și numărul celor vaccinați după respingerea acestuia în Parlament.

„Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor și a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenționată. A fost o coincidență de lucruri și care au pornit, așa: într-o zi de joi și vineri guvernul a decis, prin hotărâre de guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde.

Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba despre săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus.

În ziua de vineri, când s-a luat măsura în guvern, a început să crească rata vaccinării. Și am ajuns marți și miercuri la 111.000 vaccinați pe prima doză (n.r. – în 24 de ore). A fost o creștere continuă timp de șase zile.

foto: pixabay.com

După votul din Parlament de miercuri seara (n.r. – 27 octombrie), am avut o descreștere destul de abruptă. Joi (n.r. – 28 octombrie) am avut 90.000, vineri 82.000 și astăzi (n.r.- 2 noiembrie) suntem la 46.000.Acestea sunt sunt faptele, poate exista o relaționare între aceste două valuri de creștere și descreștere″, a declarat Cseke Attila la Digi 24.

Dispută la limită pentru celebrul certificat Covid

Amintim că marți, 2 noiembrie, liderii grupurilor parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă în Camera Deputaților a legii despre introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, în instituțiile publice și în clădirile de birouri.

Anunțul a fost confirmat de fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă (USR). Acest proiect pentru certificatul Covid a fost respins miercurea trecută de Senat. A fost o diferență de un singur vot în favoarea respingerii.

Fiind lege organică, pentru adoptare era nevoie de 68 de voturi „pentru″. Totuși, în favoarea proiectului s-au pronunțat doar 67 de senatori. mai departe, proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților, care este decizională.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: