Evenimentul Zilei > Politica > Un alt atac la Cioloș
Un alt atac la Cioloș

Un alt atac la Cioloș

Recentele atacuri ale lui Dacian Cioloș la clasa politică produc încă efecte. Luni și marți liberalii, principalii vizați, s-au năpustit asupra lui și i-au amintit, printre altele, că l-au ajutat și susținut. Nu doar politicienii sunt dezamăgiți de prestația fostului premier.

Unul dintre foștii profesori de la Universitatea din Cluj-Napoca, unde Cioloș și-a făcut studiile, spune că este consternat deoarece „Dacian era un băiat tare bun”. „Cred că l-a stricat anturajul, săracu”. „Acum se poate lăuda că este cel mai bun politician dintre horticultori și cel mai bun horticultor dintre politicieni”, ne-a declarat fostul lui dascăl. Acesta a preferat să rămână anonim. Zice că „îl trage el de urechi” când se întâlnesc.

 

A avut o carte de vizită bună

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost un alt girant al lui Cioloș, se declară, la rându-i, dezamăgit și crede că fostul premier „șia dat arama pe față”. Tăriceanu l-a propus pe Cioloș pentru funcția de comisar european.

„Avea o carte de vizită destul de bunicică (…) Ce spune Orban, am observat și eu. Totuși, Cioloș tună și fulgeră împotriva partidelor politice, dar cine l-a promovat pe el ministru, cine l-a promovat comisar european, cine l-a făcut prim-ministru? Clasa asta politică pe care el tot o critică este cea care l-a împins pe el în sus. Și atunci, chestiunea asta vorbește de la sine despre cine este personajul”, a declarat Tăriceanu.

În ceea ce privește USR, formațiunea care l-a „adoptat” pe Dacian Cioloș, președintele Senatului are convingerea că este un partid creat de conducerea SRI.

„Eu am convingerea că USR e un partid creat de conducerea SRI, văzându-i cum se poziţionează, pentru că nu există susţinători mai fervenţi ai statului paralel, ai serviciilor. PNL a fost cuminţit într-un mod foarte eficient. L-au luat pe Orban, i-au arătat pisica, iar apoi a devenit un căţeluş care schelălăie pe unde apucă”, a explicat liderul ALDE.

Ludovic Orban, a cărui carieră profesională este la fel de misterioasă ca a lui Cioloș, declara recent că este uimit de parvenirea lui Cioloș.

„Pe mine m-au mirat întotdeauna carierele politice ciudate. Urmăresc cu mare atenţie diferite cariere extrem de ciudate. Şi aici am să vă spun despre Cioloş faptul că a apărut din neant. A fost pus de Tăriceanu ministrul al Agriculturii. Nici azi nu am reuşit să înţeleg de ce. După ce a picat guvernul PNL, s-a dus consilier la Băsescu, care era principal adversar al PNL şi care l-a propus comisar european”, a explicat liderul PNL evoluția fostului său partener politic.