Unul dintre foștii profesori de la Universitatea din Cluj-Napoca, unde Cioloș și-a făcut studiile, spune că este consternat deoarece „Dacian era un băiat tare bun”. „Cred că l-a stricat anturajul, săracu”. „Acum se poate lăuda că este cel mai bun politician dintre horticultori și cel mai bun horticultor dintre politicieni”, ne-a declarat fostul lui dascăl. Acesta a preferat să rămână anonim. Zice că „îl trage el de urechi” când se întâlnesc.

 

A avut o carte de vizită bună

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost un alt girant al lui Cioloș, se declară, la rându-i, dezamăgit și crede că fostul premier „șia dat arama pe față”. Tăriceanu l-a propus pe Cioloș pentru funcția de comisar european.

„Avea o carte de vizită destul de bunicică (…) Ce spune Orban, am observat și eu. Totuși, Cioloș tună și fulgeră împotriva partidelor politice, dar cine l-a promovat pe el ministru, cine l-a promovat comisar european, cine l-a făcut prim-ministru? Clasa asta politică pe care el tot o critică este cea care l-a împins pe el în sus. Și atunci, chestiunea asta vorbește de la sine despre cine este personajul”, a declarat Tăriceanu.

În ceea ce privește USR, formațiunea care l-a „adoptat” pe Dacian Cioloș, președintele Senatului are convingerea că este un partid creat de conducerea SRI.

„Eu am convingerea că USR e un partid creat de conducerea SRI, văzându-i cum se poziţionează, pentru că nu există susţinători mai fervenţi ai statului paralel, ai serviciilor. PNL a fost cuminţit într-un mod foarte eficient. L-au luat pe Orban, i-au arătat pisica, iar apoi a devenit un căţeluş care schelălăie pe unde apucă”, a explicat liderul ALDE.

Ludovic Orban, a cărui carieră profesională este la fel de misterioasă ca a lui Cioloș, declara recent că este uimit de parvenirea lui Cioloș.

„Pe mine m-au mirat întotdeauna carierele politice ciudate. Urmăresc cu mare atenţie diferite cariere extrem de ciudate. Şi aici am să vă spun despre Cioloş faptul că a apărut din neant. A fost pus de Tăriceanu ministrul al Agriculturii. Nici azi nu am reuşit să înţeleg de ce. După ce a picat guvernul PNL, s-a dus consilier la Băsescu, care era principal adversar al PNL şi care l-a propus comisar european”, a explicat liderul PNL evoluția fostului său partener politic.