Evenimentul ZileiSportUmilință fără precedent pentru FC Barcelona. Cifre uluitoare pentru antrenorul lui Bayern

Umilință fără precedent pentru FC Barcelona. Cifre uluitoare pentru antrenorul lui Bayern

Umilință fără precedent pentru FC Barcelona. Cifre uluitoare pentru antrenorul lui Bayern
Măcelul suferit de Barcelona a produs un mare cutremur în fotbal.

FC Barcelona a fost eliminată brutal din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a fost zdrobită de Bayern Munchen, scor 2-8. Este un eșec fără precedent pentru catalani care niciodată în istoria cupelor europene nu au încasat 8 goluri. Cel mai dur eșec fusese înregistrat în anul 1962, atunci când Barcelona a fost învinsă de Valencia, scor 2-6, în Cupa Orașelor Târguri. Nu s-a mai întâmplat până acum ca „roș-albaștrii” să primească mai mult de cinci goluri în Liga Campionilor.

De partea cealaltă, Hansi Flick, antrenorul lui Bayern Munchen, a doborât un record. În primele șase jocuri pe care le-a condus în Liga Campionilor, bavarezii au marcat de 26 de ori. Până acum, cea mai bună performană a unui tehnician era de 21 de reușite.

„Suntem aici să ne adjudecăm finala. Pentru stilul nostru de joc nu contează ce nume au adversarii noștri.

Ne-am distrat în acest meci, am avut intensitate, iar secretul nostru constă în faptul că suntem o echipă foarte agresivă. Când unul dintre colegi e depășit de un adversar, noi facem presing, îl dublăm, suntem foarte agresivi”, a spus la final Thomas Muller, atacantul lui Bayern.

„Știu că celelalte echipe au urmărit jocul nostru și pot fi impresionate sau nu. Începe de la 0-0 și trebuie să câștigăm următorul joc pentru a ne atinge obiectivul de a juca în finală. Știu că celelalte echipe au urmărit jocul nostru și pot fi impresionate sau nu.

Începe de la 0-0 și trebuie să câștigăm următorul joc pentru a ne atinge obiectivul de a juca în finală”, a mai afirmat internaționalul german.

„Acum trebuie să luăm decizii. Unele erau luate înainte de acest meci, altele le vom lua în aceste zile. Le vom anunța începând de acum. Nu voi spune chiar acum ce decizii am luat. Azi e o zi pentru a reflecta, o zi tristă. De mâine trebuie să ridicăm moralul fanilor din întreaga lume, care acum sunt triști după această înfrângere. Acum trebuie să cerem scuze fanilor. A fost o seară dură pentru jucători și fani. Nu am fost clubul și echipa care suntem într-adevăr”, a anunțat Josep Maria Bartolomeu, președintele Barcelonei.

 


Accesează: