Umilința absolută pentru Biden. "Planul său va elimina șomajul... din China"

Umilința absolută pentru Biden. "Planul său va elimina șomajul... din China" sursă: arhivă

Joe Biden speră să intre în istorie ca un salvator al Americii, un al doilea Roosevelt. Președintele speră că planul său de a revitaliza SUA, American Jobs Plan, este cel puțin la fel de bun ca faimosul New Deal din perioada 1933-1939. Sunt, însă, și experți care afirmă că de acest program va profita în primul rând China. Argumentele criticilor lui Biden merită luate în discuție.

"Este cea mai mare investiție americană de locuri de muncă de la cel de-al doilea război mondial ", a declarat președintele Joe Biden la 31 martie la Pittsburgh, în timp ce anunța programul său pentru infrastructură, program care se ridică la 2,3 trilioane de dolari." Va crea milioane de locuri de muncă, locuri de muncă bine plătite".

Putin o are la mână pe regina Marii Britanii. Informațiile pot „răsturna dinastia”

"Președintele are dreptate. Biden va crea milioane de locuri de muncă bine plătite. Multe dintre aceste locuri de muncă nu vor fi în America. Din trei motive principale, planul său va elimna șomajul, dar în China", scrie Gordon G. Chang pe site-ul Gatestone Institute.

Indrastructura americană va fi reparatî cu oțel și ciment chinezesc?

Argumentele aduse de Chang sunt demne de a fi luate în seamă. E vorba. în primul rând, de faptul că reabilitarea infrastructurii fizice a Americii va crea o cerere mult mai mare pentru materialele chinezești. Biden și-a propus să cheltuiască 621 miliarde de dolari pentru a moderniza 20.000 de mile de drumuri, a repara 10.000 de „poduri mai mici” și a aduce porturile și aeroporturile în mileniul III.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate aceste proiecte au nevoie, însă, de ciment și oțel iar producătorul numărul 1 pe plan mondial este China. Anul trecut, China a realizat 56,5% din oțelul brut din lume. SUA nu se laudă decât 3,9%. În timp ce producția globală a scăzut cu 0,9% în 2020, producția americană a scăzut cu 17,2% pe măsură ce fabricile au fost închise.

În 2020, SUA au produs 90,0 milioane de tone de ciment. China a produs 2,2 miliarde de tone metrice, mai mult de jumătate din producția mondială.

De asemenea, Biden propune înlocuirea tuturor conductelor de plumb din Statele Unite. Și în ceea ce privește PVC-ul China produce mai mult decât orice altă țară.

Prin urmare, Planul american de ocupare a forței de muncă va susține în mod inevitabil cererea pentru producătorii chinezi, deoarece China, mai mult decât SUA, are capacitatea de a produce produsele și materiile prime necesare și o poate face la cele mai mici prețuri.

Impozitele uriașe alungă afacerile peste mări și țări

În al doilea rând, planul Biden solicită Congresului să promoveze mari creșteri fiscale pentru a acoperi toate aceste cheltuieli. E vorba inclusiv de creșterea ratei impozitului pe profit de la 21% la 28%.

Germanii mor din cauza “fricilor paranoice” ale Angelei Merkel. Explicațiile unui dezastru

Președintele Trump a afirmat că o astfel de creștere a impozitelor va face ca afacerile să migreze. „Planul radical al lui Joe Biden de a implementa cea mai mare creștere a impozitelor din istoria americană este un cadou mare către China și multe alte țări, Aceste impozite vor trimite mii de fabrici, milioane de locuri de muncă și miliarde de dolari către țări mai competitive din punct de vedere al costurilor. "

Alan Tonelson, expert în comerț cu sediul la Washington, D.C., este de acord cu fostul președinte. "Creșterea impozitului pe afaceri propusă și creșterea rezultată a costurilor corporative va elimina un motiv important pentru a investi în facilități productive din America. De asemenea, va crește atractivitatea plasării sau mutării acestora în altă parte - inclusiv în China"

Ecologismul lui Biden se plătește

În al treilea rând, planul lui Biden pare că va crește, cel puțin în primele etape, costul energiei, punându-i astfel în dezavantaj pe producătorii americani.

Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan

 

În acest moment, SUA este prima țară din lume în ceea ce privește hidrocarburile, depășind Rusia din 2011 și devenind cel mai mare producător mondial de gaze naturale. De asemenea, SUA a depășit Arabia Saudită în 2018 și este nr. 1 și în ceea ce privește extracția de petrol.

Abundența de combustibili fosili face ca aceștia să fie ieftini în America. Biden. presat de lobby-ul ecologist, vrea, însî, să descurajeze utilizarea lor. "Până la urmă , chiar avem nevoie ca guvernul federal să facă ceva? La urma urmei, industria se îndreaptă singură spre „energia verde”. Administrația SUA pentru informații energetice a raportat că în 2019 consumul de energie regenerabilă, eoliană și solară, a depășit cărbunele pentru prima dată în mai bine de 130 de ani. În acel an, consumul de cărbune a scăzut cu aproape 15%, în timp ce consumul de energie regenerabilă a crescut cu 1%", scrie Gordon G. Chang pe site-ul Gatestone Institute.