Evenimentul Zilei > Actualitate > ULTRAŞII cer ca FEMEILE să fie INTERZISE în „spațiul sacru” al stadionului. Foto în articol
ULTRAŞII cer ca FEMEILE să fie INTERZISE în  „spațiul sacru” al stadionului. Foto în articol

ULTRAŞII cer ca FEMEILE să fie INTERZISE în „spațiul sacru” al stadionului. Foto în articol

Susținătorii seriei A din Italia, SS Lazio, au emis o scrisoare prin care solicită ca femeile chiar şi soțiile sau prietenele lor să fie interzise în „spaţiul sacru” din Peluza Nord a stadionului Olimpico din Roma.

Dorinţa bărbaţilor de neînduplecat este clară și decisivă: Fără femei pe Peluza Nord la stadionul Olimpico în timpul meciurilor cu Lazio. Problema care se pune, este dacă priveliştea va mai fi la fel de frumoasă fără "amazoane" în acel "loc sacru" şi dacă nu cumva, această dorinţă seamănă cu regulile din  ţărilor musulmane.

Fanii "hardcore" au distribuit un fluturaș înaintea de începerea meciului de deschidere cu Napoli, sâmbătă, încheiat cu o înfrângere acasă. În mesaj se mai spune: "Cine alege stadionul ca alternativă la liniştita şi romantica vizită la Villa Borghese, să meargă în alte sectoare ale stadionului".

"Peluza Nord reprezintă pentru noi un spațiu sacru, un mediu cu un cod nescris care trebuie respectat"

Apelul este semnat "Direttivo Diabolik Pluto", porecla binecunoscută a lui Fabrizio Piscitelli, unul dintre liderii unui grup de "neînduplecaţi" din Lazio. Peluza Nord este, de asemenea, locul în care "neînduplecaţii" au scris pe autocolante mesaje antisemite în care o arătau pe victima holocaustului Anne Frank într-un tricou al rivalilor de la AS Roma, titrează presa italiană.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: