Evenimentul Zilei > Actualitate > Și tu lași ultimul nasture al sacoului neîncheiat? Află și motivul!
Și tu lași ultimul nasture al sacoului neîncheiat? Află și motivul!

Și tu lași ultimul nasture al sacoului neîncheiat? Află și motivul!

Bărbații care sunt obișnuiți să poarte sacou știu că ultimul nasture trebuie să rămână neîncheiat, însă 99% dintre ei nu știu și motivul pentru care fac asta ori de unde vine obiceiul.

Motivul pentru care bărbaţii nu îşi închei nasturele de jos de la sacou este unul neaşteptat şi puţini cunosc originea acestei reguli vestimentare.

Dacă haina are trei nasturi, îl închei întotdeauna pe cel de la mijloc şi uneori pe cel de sus, dacă are doi, cel de jos rămâne desfăcut. Dar de unde vine acest obicei? Oricât de bizar ar părea, regula a apărut în perioada unui rege gras la Regatului Unit, Eduard al VII-lea, care a domnit între anii 1901 – 1910, potrivit go4.it.

Încă de pe când era Prinţ de Wales, costumele deveniseră foarte populare. Din cauza faptului că îl jena burta, Eduard desfăcea tot timpul nasturele de jos de la vestă sau de la haină. Din respect pentru rege, bărbaţii de la curte au început să facă acelaşi lucru, iar obiceiul s-a extins în Imperiul Britanic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: