Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimii NOMAZI ai mărilor din Indonesia. Portrete spectaculoase | GALERIE FOTO
Ultimii NOMAZI ai mărilor din Indonesia. Portrete spectaculoase | GALERIE FOTO

Ultimii NOMAZI ai mărilor din Indonesia. Portrete spectaculoase | GALERIE FOTO

Fotograful James Morgan a surprins în instantanee spectaculoase viaţa nomazilor indonezieni care locuiesc în Triunghiul de Coral.

Potrivit Feature Shoot, frumuseţea fotografiilor este antagonică vieţii aspre din Bajau Laut, locul populat de indonezienii care îşi petre întreaga viaţă pe mare. 

Oamenii îşi duc traiuş din veniturile pe care le obţin din pescuitul tradiţional, care presupune utilizarea de plase şi harpoane, dar şi metode mai puţin ortodoxe cum sunt bombele realizate din îngrăşăminte sau cianura de potasiu, pentru creşterea şi capturarea peştilor. 

Din păcate metodele de pescuit dăunătoare pentru mediu sunt devastatoare pentru vietăţile care populează Triunghiul Coralilor, habitatul natural pentru 75 % din speciile de corali din lume şi pentru miile de specii marine, dintre care foarte multe considerate pe cale de dispariţie. În plus, de multe ori petodele periculoase de pescuit, îi lasă mutilaţi pe viaţă chiar pe cei care le le utilizează. 

Situaţia este dramatică atât pentru oameni, cât şi pentru mediul marin. Chiar dacă dinamita creşte productivitatea, viaţa în Bajau este ameninţată în mod inevitabil.

Experţii atrag atenţia că distrugerea ecosistemului va avea consecinţe tragice nu numai pentru acestă zonă "cea mai mare şi cu cea mai mare diversiate marină din lume", cât şi asupra întregul ecosistem marin în ansambul său.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News