Evenimentul Zilei > Politica > ULTIMA ORĂ Liviu Dragnea despre întâlnirea cu Hans Klemm: “A fost benefică”. Ce au discutat cei doi
ULTIMA ORĂ Liviu Dragnea despre întâlnirea cu Hans Klemm: “A fost benefică”. Ce au discutat cei doi

ULTIMA ORĂ Liviu Dragnea despre întâlnirea cu Hans Klemm: “A fost benefică”. Ce au discutat cei doi

Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, s-a întâlnit miercuri, 29 august, cu Hans Klemm, ambasador al SUA în România. Discuţia s-a axat, în special, pe consolidarea Parteneriatului Strategic, care reprezintă o prioritate a agendei de politică externă a României.

Principalul subiect de discuție dintre Dragnea şi oficialul American a vizat consolidarea Parteneriatului Strategic, considerată o prioritate a agendei de politică externă a României. Au fost menționate, în această directive, progresele înregistrate pe linia cooperării bilaterale pe componenta de securitate, precum și interesul deosebit pentru dezvoltarea dimensiunii economice, potrivit stiripesurse.ro. ”Dincolo de dimensiunea apărării și securității regionale, care a reprezentat şi continuă să reprezinte pilonul de bază al Parteneriatului Strategic, interacţiunile bilaterale acoperă o zonă extrem de vastă de domenii. În prezent, se acordă o atenţie prioritară consolidării dimensiunii economice a acestuia. Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice, în special în perspectiva vizitei din septembrie a Secretarului pentru Energie, Richard Perry, care va participa la Summit-ul Celor Trei Mări”, a declarat președintele Camerei Deputaților. Dragnea a ţinut să puncteze şi faptul că “vorbim de un context economic favorabil al țării noastre în perspectiva creșterii prezenței investiționale americane pe piața autohtonă”. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: