Evenimentul Zilei > Social > Ultima oră. De teama unor infecții cu virusul gripal se introduc noi restricții în spitale
Ultima oră. De teama unor infecții cu virusul gripal se introduc noi restricții în spitale

Ultima oră. De teama unor infecții cu virusul gripal se introduc noi restricții în spitale

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a impus, de joi, restricții privind accesul aparţinătorilor în incinta unităţii medicale pentru limitarea cazurilor de gripă.

Potrivit managerului instituţiei, Beatrice Mahler, pentru limitarea cazurilor de infecţii cu virus gripal în rândul pacienţilor internaţi este restricţionat accesul aparţinătorilor în Terapie Intensivă, iar pe secţii – accesul se face pe o perioadă de timp limitată, cu măsuri suplimentare de protecţie.

„Având în vedere faptul că, în perioada 15 – 20 ianuarie, au fost confirmate două cazuri de gripă de tip A în Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, este necesară restricţionarea accesului aparţinătorilor în incinta IPMN, în vederea limitării apariţiei cazurilor de infecţii cu virus gripal în rândul pacienţilor internaţi”, informează managerul instituţiei, potrivit Agerpres.

Numai în perioada 13 – 19 ianuarie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 81.646, cu peste 11% mai mare faţă de săptămâna anterioară.