„Luni, ora 16, va fi ședința pentru învestirea guvernului. Este un calendar lent, care arată o tendință de tergiversare din partea Parlamentului, a comisiilor reunite dominate de PSD”, a spus Ludovic Orban.

„Miniștri noștri vor fi pregătiți, dar noi dorim anticipate, dorim să dăm românilor un nou parlament”, a mai spus premierul demis.

„Se știe foarte bine că alegerile anticipate sunt prevăzute în Constituție. Pentru ca președintele să poată dizolva Parlamentul este nevoie ca două propuneri să fie respinse. Ceea ce facem noi este să-i dăm posibilitatea președintelui să facă alegeri anticipate, pentru a da României un parlament reprezentativ”, a adăugat liderul PNL.

„Nu pot să schimb ordonanța de urgență privitoare la alegerile anticipate”, a declarat Orban întrebat ce va face având în vedere că UDMR a condiționat cvorumul de ședință de schimbarea acelei ordonanțe. „Pot să modifice ordonanța prin procedură de urgență în Parlament”, a adăugat premierul desemnat.

El a mai spus că părerea PNL despre acest domeniu este cuprinsă în ordonanța de urgență adoptată.

„Analizăm posibilitatea, din punct de vedere constituțional, de a organiza alegerile anticipate în același timp cu alegerile locale”, a spus liderul PNL, întrebat când vor fi organizate alegerile.

„Continuăm discuțiile cu PMP, care au fost și sunt alături de noi în opoziție, a răspuns Orban întrebat în legătură cu anunțul partidului fondat de Traian Băsescu că nu vor susține anticipatele.