Evenimentul Zilei > Social > EMOȚIONANT. În Botoșani, un bebeluș avortat a refuzat să moară timp de 10 ore: „Am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe”
EMOȚIONANT. În Botoșani, un bebeluș avortat a refuzat să moară timp de 10 ore: „Am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe”

EMOȚIONANT. În Botoșani, un bebeluș avortat a refuzat să moară timp de 10 ore: „Am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe”

În Maternitatea din Botoșani, un bebeluș avortat a refuzat să moară. Medicul Carmen Zaboloteanu, supranumită ”Mămica de aur” a bebelușilor din această maternitate, a povestit despre cazul acestei fetițe avortate care a mai trăit timp de 10 ore.

Medicul Carmen Zaboloteanu, supranumită ”Mămica de aur”, a mărturisit că “fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe”. După orele respective, din păcate, micuța a murit.

„Au fost. Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu: o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine. Dar fetița respectivă a supraviețuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe. Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața. Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns. dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a mărturisit Medicul Carmen Zaboloteanu, conform botosaneanul.ro. 

„Prima gardă am făcut-o în mai ca rezident. A fost solicitare la Centrul Iași pentru că erau puțini medici și nu reușeau să acopere linia de gardă și m-au trimis pe mine. Mi-au spus să vin pe trei luni, dacă mă descurc tot mai departe. Eu nu am copii. Bebelușii de la Maternitate sunt mai mult decât copiii noștri. Există copii născuți prin cezariană, mama stă în reanimare. Și stăm cu ei 24 de ore și când plecăm acasă tot la ei ne gândim. Îmi și place, recunosc. Când plec în concediu și mă întorc relaxată, intru pe secție și văd câte un copil din asta care e bine, care se întinde așa. Și zic: «Doamne, ce dor mi-a fost!». Și e frumos!”, a mai povestit doctorița în cadrul aceluiași interviu.