Evenimentul Zilei > Sport > UEFA nici nu se gândeşte la o nouă amânare a Europeanului: „Este exclus. Avem pregătite scenarii pozitive”
UEFA nici nu se gândeşte la o nouă amânare a Europeanului: „Este exclus. Avem pregătite scenarii pozitive”

UEFA nici nu se gândeşte la o nouă amânare a Europeanului: „Este exclus. Avem pregătite scenarii pozitive”

După ce a anulat la începutul acestei săptămâni desfăşurarea turneelor finale rezervate naţionalelor de juniori sub 19 ani, UEFA nici nu se gândeşte să reprogrameze, din nou, EURO 2020.

Forul condus de slovenul Aleksander Ceferin merge înainte cu pregătirile Campionatului European şi speră că situaţia epidemiologică din vară va permite tuturor celor douăsprezece ţări gazdă să primească spectatori în tribune, la duelurile de la EURO.

Oficialii UEFA, mai mult decât optimişti

Consilierul medical al UEFA, elveţianul Daniel Koch, priveşte cu mult optimism statisticile actuale privind pandemia de coronavirus şi anunţă că fanii vor avea, mai mult ca sigur, acces la confruntările de la turneul final ce urmează să debuteze în data de 11 iunie, cu partida de la Roma, dintre Italia şi Turcia.

Este exclus ca EURO să nu se dispute. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, ci avem pregătite scenarii realiste şi scenarii pentru cel mai bun caz. Cred că vom avea mult mai mult decât ne imaginăm acum. Eu spun că este posibil ca fanii să poată acoperi mai mult de 30% din capacitatea stadioanelor” e mesajul îmbucurător transmis de Koch.

Capitala României va găzdui patru jocuri de la EURO

Specialistul din „Ţara Cantoanelor”, care conduce secţia de Boli Transmisibile a Oficiului Federal de Sănătate Publică, e sigur că restricţiile de călătorie adoptate, în prezent, de mai multe guverne europene nu vor mai fi atât de dure în vară.

Este prea devreme pentru a spune cu exactitate, dar ,dacă vă uitaţi la cifre şi la toate posibilităţile pe care le avem, cred că trebuie să ne facem planuri optimiste. Trebuie să gândim pozitiv şi să nu cădem în capcana de a ne gândi doar la cele mai negre scenarii” a concluzionat Daniel Koch.

Deşi selecţionata pregătită de Mirel Rădoi a ratat calificarea la Campionatul European, în urma eşecului suferit în noiembrie, la Reykjavik, în faţa Islandei, suporterii români vor avea totuşi ocazia să vadă pe viu patru jocuri de la turneul final. „Arena Naţională” din Bucureşti va fi gazdă a trei meciuri din Grupa C şi a încă unei dispute contând pentru faza optimilor de finală.