Udrea are în celulă o nouă colegă, acuzată de înșelăciune

Udrea are în celulă o nouă colegă, acuzată de înșelăciune

Femeia a fost reținută după ce a falsificat mai multe adeverințe de venit pentru a încasa 80% din salariu, adică indemnizația de creștere a copilului.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a scris pe Facebook că în camera de arest a fostului ministru a fost adusă o femeie care ar fi primit o indemnizaţie de 3.000 de lei, în baza unor documente false.

Prejudiciul adus de rețeaua de escroci care falsifica adeverințe de venit este de 1,1 milion de lei.

Udrea ar fi întrebat-o de ce este nevoie de cătuşe, iar răspunsul a venit sec: „Pentru că Elena Udrea a fost scoasă din mașină fără cătușe și a ieșit un scandal public uriaș”. Practic, poliţiştii sunt speriaţi şi forţaţi să continue „spectacolul cătuşelor” pentru că, la rândul lor, şefii lor acţionează de spaima presei şi a opiniei publice”, cred cei din echipa Elenei Udrea. În continuare, echipa de comunicare se întreabă de ce o femeie care a obţinut o indemnizaţie de 3.000 de lei pentru creşterea copilului trebuie să fie reţinută şi/sau arestată? „Unde este pericolul social?”, se arată pe pagina de Facebook a Elenei Udrea. Echipa fostului ministru mai susține că oricine şi oricând poate să cadă victima unui show mediatic de proporţii care se doreşte a fi întreţinut cu orice preţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, au fost reținute 11 persoane - cinci femei şi şase bărbaţi - care urmau să fie duse în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru înșelăciune.

În urma mai multor percheziții în București și Giurgiu s-a constatat că mai multe persoane sunt suspectate că au încasat ilegal indemnizații pentru creșterea copilului, în valoare de 1,1 milioane de lei. Una dintre femeile reținute este noua colegă de celulă a Elenei Udrea.

Adeverințe false

Suspecții au prezentat la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială adeverinţe de salariu false, emise de trei firme „fantomă”. Suspecţii nu au locuri de muncă, dar au falsificat adeverinţe de venit, pentru a obţine indemnizaţia de creştere a copilului.

Patronii celor trei firme fantomă îi „angajau” în mod fictiv în funcţii de manageri, cu salarii de aproximativ 4.000 de lei. Cu adeverinţele de salarii se prezentau apoi la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (APIS) şi încasau lunar 80% din aceste sume, cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului, în total obţinând aproximativ 1,1 milioane lei. În urma unor controale încrucișate, au fost descoperite 34 de persoane care luau indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului, deşi nu figurau cu contracte de muncă active cu un an înainte de naşterea copilului, aşa cum cere legea.

Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti a anunţat că a sesizat DIICOT şi Poliţia Capitalei cu privire la faptul că 34 de persoane încasează în mod ilegal indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Contestație la zilele de arest

Înalta Curte va analiza astăzi contestația depusă de avocații Elenei Udrea privitoare la prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive. Echipa Elenei Udrea remarcă faptul că „e o gravă scăpare legislativă că nu se precizează momentul în care procurorii pot cere prelungirea mandatului, și că aceștia nu trebuie să justifice măsurile care s-au luat între timp pentru soluționarea cauzelor”. Judecătorii trebuie să confirme sau să infirme decizia de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile în cazul Elenei Udrea, Rudel Obreja, Tudor Breazu și Gheorghe Nastasia.

Elena Udrea s-ar putea trezi denunțată într-un alt dosar!

După ce săptămâna trecută, întreaga opinie publică a fost scandalizată de clasarea dosarelor lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică, procurorii DNA sunt aproape de o nouă lovitură. Conform unor surse judiciare apropiate anchetei din dosarul Gala Bute, se pare că Ana Maria Topoliceanu este următoarea pe lista celor cărora li s-au șters acuzațiile și au fost lăsați liberi după ce au recunoscut comiterea unor fapte grave de corupție. Topoliceanu nu poate scăpa ca Florică, Pescariu și Stan fiindcă aceștia au fost considerați din capul locului martori-denunțători, iar împotriva ei este începută urmărirea penală în Gala Bute. Dacă, însă, depune denunț în alt dosar, spun juriștii, ar putea fi iertată de arest și să primească o pedeapsă blândă, posibil cu suspendare.

Sursele EVZ susțin că, în schimbul clasării dosarului, Topoliceanu ar urma să depună un denunț în dosarul Microsoft împotriva Elenei Udrea. Astfel, fosta șefă CNI ar urma să fie iertată de păcatele penale, dacă își denunță încă o dată fosta prietenă, după denunțul deja depus în „Gala Bute”.

Singura problemă pe care o întâmpină procuroarea Mihaela Moraru Iorga, cea care anchetează dosarul Microsoft, este aceea că s-a început deja urmărirea penală. Există însă precedentul Florică și Pescariu și, probabil, se vor găsi soluții.

Reamintim faptul că Ana Maria Topoliceanu este suspectă pentru luare de mită în dosarul „Gala Bute”, fiind însă singura dintre cei acuzați în dosar care se află sub control judiciar, toți ceilalți fiind în arest preventiv sau arest la domiciliu. Evenimentul zilei a prezentat, în exclusivitate, faptul că Topoliceanu, pe lângă acuzația de luare de mită oficială, ar fi încercat să îl determine pe Tudor Breazu să facă o declarație împotriva Elenei Udrea.

Pe 28 martie, echipa de comunicare a Elenei Udrea scria pe Facebook că procurorii de caz din „Gala Bute” i-au interzis fostului ministru al Dezvoltării să-i adreseze o întrebare lui Topoliceanu legată de relația sa cu Gheorghe Stelian și protecția pe care acesta ar fi negociată cu reprezentanții DNA. „Procurorii nu au permis Elenei Udrea sau avocaților săi să pună anumite întrebări relevante. Una dintre acestea era adresată Anei Maria Topoliceanu: „dacă în ziua în care Alina Bica a fost reținută, a avut o întâlnire cu Gheorghe Stelian în care acesta i-a spus că a negociat și pentru ea protecție la DNA în dosarele pe care le-ar putea avea?” Asta ar fi arătat că unii sunt țintă, în timp ce alții sunt protejați”, a scris echipa de comunicare a lui Udrea.