Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > UDMR-ul şi justiţia etnică!
UDMR-ul şi justiţia etnică!

UDMR-ul şi justiţia etnică!

Mult dorita Autonomie a Ţinutului Secuiesc devine pe zi ce trece o afacere stânjenitoare. În primul rând este pentru prima dată în istoria post-revoluţionară a României când UMDM-ul pune pe hârtie decizii şi cerinţe atât de categorice. Până acum aveam de-a face cu cereri autonomiste moderate, ambalate frumos în declaraţii de fidelitate faţă de statul român.

De data aceasta, după prietenia toxică cu FIDES-ul lui Viktor Orban, UDMR-ul a sărit calul. De fapt nu calul, ci întreaga căruţă. Fără a exagera, cererile UDMR – chiar dacă au un iz electoral – sunt chiar un atentat la Siguranţa Naţională a Statului Român. Negru pe alb, UDMR-ul doreşte crearea unei enclave în inima României. Cu excepţia monedei naţionale – deşi politica fiscală a regiunii este controlată ferm – şi politica externa, Ţinutul Secuiesc nu este altceva decât o nouă ţară! Iar lucrurile acestea pot să se modifice într-o noapte.

Faptele sunt într-adevăr îngrijorătoare pentru că Budapeste a intrat în mirajul Kremlinului, care prin fragmentare doreşte să controleze acest spaţiu al Europei Estice. E demn de amintit că Ungaria are revendicări teritoriale şi asupra Ucrainei Subcarpatice, iar declaraţiilor de prietenie a lui Orban faţă de Putin i-au urmat desfăşurarea a nu mai puţin de 14 noi diplomaţi la Kiev. Istoria ne demonstrează că Ungaria cu tot catolicismul ei şi pretinsa misiune civilizatoare mai luptă cu himeră, cu o componentă etnico-geopolitică. Aceea a euro-asianismului, a vocaţiei turanice atât de îndrăgită de Alexandr Dulghin, teoriticianul Noii Rusii a lui Vladimir Putin.

Afacerea Ţinutului Secuiesc deviene o afacere anti-europeană pentru că miroase a fascism. A aparhaid, a purificare etnică. Să mă explic. În proiectul iniţial UDMR – această minunată fundaţie culturală – a cerut ca numărul magistraţilor maghiari să fie de două treimi! Spre cinstea lor cei de la CSM au reacţionat dur catalogând anti-constituţionale aceste cereri aberante. Are vreo legătură etnia cu actul de justiţie? Românii nu pot judeca corect sau dacă sunt două treimi de maghiari este decizia corectă? Au maghiarii alte legi, propria lor justiţie?

Ei bine dacă aţi crezut că intervenţia hotărâtă a CSM i-a liniştit un pic vă înşelaţi. În proiectul depus un articol stipulează următoarele: “numărul magistraţilor în instanţe se stabileşte în funcţie de ponderea comunităţilor”. Atică cereri mult mai mari faţă de două treimi pentru că în Covasna numărul maghiarilor este de 73.8%, iar în Harghita de 85%! Mă simt ca pe vremea memorandiştilor. Redevenim după secole, după retragerea aceasta mârşavă din istorie din nou o naţiune tolerată? Azi, mine pentru a ne căuta dreptatea în Ţinutul Secuiesc va trebui să scriem împăratului de la Viena sau Regelui de la Budapesta?

Dincolo de aceste aberaţii cererile sunt nu alarmante, ci de-a dreptul grave. Maghiara devină limbă oficială şi se stipulează “obligativitatea folosirii toponomiei maghiare”. Adică maghiarizează şi geografia! Purificare totală!

UDMR-ul a luat-o razna de tot!

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: