UCRAINA. Poliția antirevoltă a fost desființată. PLUS Euromaidan a convocat un miting pentru duminică

UCRAINA. Poliția antirevoltă a fost desființată. PLUS Euromaidan a convocat un miting pentru duminică

Ministrul interimar de Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a anunțat ieri seară, pe contul de Facebook, că a fost deființată poliția antirevoltă Berkut, potrivit agenției UNIAN.

"Berkut nu mai există. Am semnat ordinul numărul 144 din 25 februarie 2014, referitor la «Desfiinţarea forţelor antirevoltă Berkut». Detalii vor fi oferite mâine, în cadrul unui briefing", a scris Avakov.

Decizia vine după ce câţiva deputaţi ucraineni din cadrul formaţiunii Svoboda au propus lichidarea acestor forţe speciale, iar pe 23 februarie a fost propus un proiect de lege în acest scop.

Poliţia antirevoltă Berkut a fost implicată în mai mute cazuri de dispersare violentă a manifestanţilor ucraineni.  Miting în Piața Independenței

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, organizatorii Euromaidan au anunţat, tot pe contul de Facebook, convocarea unui miting la nivel naţional, duminică, în Piaţa Independenţei din Kiev, potrivit presei ucrainiene.

"Un miting naţional al poporului ucrainean va avea loc pe Euromaidan la 2 martie. Vom asculta primul raport cu privire la activitatea noilor autorităţi", se arată în mesaj. CITIȚI ȘI:

  • Pericolul separatist bântuie Ucraina
  • Drapelul rus, arborat pe clădirea Parlamentului din Crimeea
  • Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea