Reprezentanții companiei nu au menționat când va înceta activitatea lor în Quebec. Uber a început un proiect pilot de un an, în octombrie trecut. Autoritățile au decis să-i reînnoiască licența de funcționare, săptămâna trecută, dar în condiții mai stricte, inclusiv obligația ca șoferii lor să urmeze un curs de 35 de ore, la fel ca toți ceilalți taximetriști.

 

Uber a declarat reglementările "noi și pline de provocări" din Quebec "amenință serios" capacitatea companiei de a continua să opereze în provincia canadiană vorbitoare de limba franceză.

 

Prezența companiei în Quebec a fost foarte criticată de industria de taximetrie, care a îngreunat ocazional traficul din Montreal, în semn de protest.

Compania va organiza o conferință de presă la Montreal marți dimineață, pentru a discuta despre impactul noilor reglementări, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

În Canada, firma operează în prezent în Toronto, cel mai mare oraș al țării, precum și în Montreal, Quebec City, Ottawa, Calgary și Edmonton. Uber nu operează în Vancouver și nici în Winnipeg, din cauza lipsei reglementărilor provinciale din British Columbia, respectiv Manitoba.

Lyft, compania rivală Uber, care operează în prezent numai în Statele Unite, se gândește la posibilitatea de a-și extinde activitatea la nord de granița SUA. Astfel, persoane care fac lobby acestei firme s-au întâlnit în mai multe rânduri cu oficiali ai municipalității din Toronto, potrivit ziarelor.

 

Te-ar putea interesa și: