Evenimentul Zilei > Social > Twitter pregătește o nouă opțiune. Utilizatorii răsuflă ușurați
Twitter pregătește o nouă opțiune. Utilizatorii răsuflă ușurați

Twitter pregătește o nouă opțiune. Utilizatorii răsuflă ușurați

Twitter ar putea avea în curând opțiunea ”undo send”. Rețeaua condusă de Jack Dorsey a susținut rumorile în acest sens timp de mai multe luni. La momentul actual există însă și o interfață grafică dezvoltată de Twitter, iar facilitatea testată se aseamănă cu cea ”undo send” a Gmail.

Reţeaua socială condusă de Jack Dorsey va avea în curând o opţiune prin care utilizatorii pot retrage postările la puţin timp după apăsarea butonului de publicare.

Opțiunea ”Undo Send” ar putea deveni realitate la Twitter

Zvonurile despre un “undo send”, o opţiune prin care postările să fie retrase pentru a fi corectate sau şterse, circulă de mai multe luni. Informaţia capătă însă o greutate mult mai mare acum, când există şi interfaţa grafică dezvoltată de Twitter să o susţină.

Ascunsă în codul aplicaţiei, a fost găsită o nouă versiune a butonului de publicare a postărilor pe Twitter, care include şi funcţia “undo send”. Funcţia “Undo send” este afişată ca o bară de progres descrescătoare în fereastra care confirmă publicarea unui tweet. Aceasta indică utilizatorului cât timp are să o folosească. După expirarea timpului, postarea nu mai poate fi retrasă.

Funcția „Undo Send” a Twitter este asemănătoare celei Gmail

În iteraţia descoperită în codul aplicaţiei, funcţia “undo send” este disponibilă doar câteva secunde după publicare. De asemenea, se estimează ca Twitter să crească această perioadă de timp, însă nu cu foarte mult. Caracterul “real time” face parte din ADN-ul Twitter, iar un “undo send” care să se deruleze pe o perioadă mai mare ar întârzia propagarea informaţiilor.

Facilitatea testată acum de Twitter seamănă într-o mare măsură cu “undo send” din Gmail. Pe Gmail utilizatorii au posibilitatea să retragă un email, vreme de cel mult 30 de secunde după trimitere, în cazul în care consideră că a rămas ceva în neregulă sau a greşit ceva.

Funcţia “undo send”, despre care nu se ştie când va fi lansată oficial, pare să aibă rolul de a mai estompa din presiunea pe care utilizatorii o pun pentru introducerea unei opţiuni de editare a postărilor, pe care Twitter refuză să o implementeze.

Majoritatea utilizatorilor susțin introducerea unor noi opțiuni și facilități și unii chiar fac presiuni în acest sens. Twitter este foarte populară în lumea occidentală, dar a fost pusă de mai multe ori în fața unor confruntări serioase în privința mai multor aspecte pe care utilizatorii le consideră relativ importante.