Instanța a considerat drept abuzivă decizia conducerii TVR, însă sentința nu este definitivă.

Președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, spune că emisiunea a fost scoasă ca urmare a presiunilor PSD și cere, din nou, demisia Doinei Gradea, cea care conduce instituția. Deputatul liberal mai spune că acești bani vor fi plătiți de fiecare cetățean, nu de cei care au luat decizia.

„Întreb și eu, în calitate de cetățean al acestei țări plătitor de taxe și impozite, cine plătește toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?! Tot bugetul de stat?! Nu cumva costurile stabilite de instanță și plătite de TVR, ar trebui recuperate de la Gradea Doina din salariul ei muncit din greu?!”, se întreabă Știrbu.

Deputatul mai arată că „de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuții publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfășoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale cât și în rândul comportamentului conducerii față de angajații instituției”.

Președintele Comisiei de profil mai spune că șefa TVR sfidează și abaterile constatate de Curtea de Conturi „care a relevat mai multe abateri legate de modul în care conducerea Televiziunii publice a gestionat fondurile instituției, adică cheltuirea banilor de la bugetul de stat după bunul plac”.

Deputatul Gigel Știrbu recomandă PSD să-și ia protejata și să o pună la munca de partid. „PSD-ul susține Gradea Doina la conducerea TVR și ea susține PSD-ul prin politica editorială a postului public, evident favorabilă social-democraților, chiar dacă în calitate de Președinte-director general este obligată să păstreze echidistanţa politică și să se asigure că diversitatea de opinii este respectată.

Pe acesată cale, îi spun PSD-ului să o ia la partid să lipească afișe că tot vine campania electorală și orice s-ar spune despre Gradea Doina, nimeni nu-i poate nega calitățile extraordinare dovedite în fruntea Televiziunii Publice de membru de partid. Orice, numai dezlipiți-o de la TVR”, declară Gigel Știrbu.

Te-ar putea interesa și: