De ce tușim în această perioadă. Ar putea fi vorba despre un nou virus

De ce tușim în această perioadă. Ar putea fi vorba despre un nou virusSursa foto: 129846354 / Background © Chernetskaya | Dreamstime.com

Tusea pe care toată lumea pare să o aibă în ultima perioadă ar putea fi cauzată de un nou virus, au declarat cercetătorii. Ei au constat că această nu răspunde la niciun antibiotic.

Cercetătorii au explicat de unde provine tusea cu care mulți oameni se confruntă în ultima perioadă. Ei suspectează că un anumit virus ar putea fi cauza. Cazurile de gripă, COVID și virusul sincițial respirator (VSR) sunt în continuă creștere, au mai spus ei.

Recent, un utilizator TikTok a declarat că: toată lumea pare să aibă „o tuse cu tuse care durează de săptămâni întregi”. Și medicii au observat asta. „Am văzut un număr neobișnuit de mare de pacienți care au avut infecții virale tipice ale căilor respiratorii superioare, dar au avut o tuse persistentă care a durat săptămâni sau luni”, a declarat pentru HuffPost Dr. Scott Braunstein, medic de medicină internă și medicină de urgență cu dublă certificare și director medical național al Sollis Health.

Ce provoacă tusea persistentă

Dr. Janet O'Mahony, medic de medicină internă la Mercy Medical Center din Baltimore, Maryland, a declarat că este vorba despre un alt agent patogen care ne atacă și ne irită sistemul respirator. El a spus că mulți pacienți au venit la el cu congestie sinusală, dureri de gât și picurare post-nasală.

tuse

De ce tușim în această perioadă. Ar putea fi vorba despre un nou virus. Sursa foto: 12032072 © Piyapong Thongcharoen | Dreamstime.com

„Această răceală toracică are o tuse cu adevărat junky și persistentă”, a declarat O'Mahony pentru HuffPost. Ei au fost testați negativ pentru gripă și COVID. În plus, nu răspund la antibiotice, ceea ce sugerează că este „pur virală”.

Un rinovirus ar putea fi vinovat

Medicul consideră că boala este „cauzată de virusurile obișnuite care provoacă răceli, cum ar fi rinovirusul, coronavirusurile non-COVID sau adenovirusurile”. Și Theodore Strange, medic de medicină internă la Northwell Health, crede că un adenovirus sau un rinovirus ar putea fi vinovat.

Cât timp sunt contagioși pacienții

Aceste virusuri cauzează simptome asemănătoare gripei și răcelii care pot dura o perioadă de timp. El poate provoca inflamații și iritații la nivelul gâtului, nasului și pieptului. Pentru unii oameni, această inflamație poate persista între două săptămâni și două luni, a explicat un medic.

„În cazul răcelilor, considerăm de obicei că primele trei zile sunt cele mai rele pentru răspândire, dar contagiozitatea poate persista mai mult decât atât”, a spus O'Mahony.

Medicul a mai spus că pacienții rămân contagioși timp de aproximativ cinci până la șapte zile. Cei mai afectați sunt oamenii cu un sistem imunitar scăzut, potrivit Yahoo.

Ne puteți urmări și pe Google News