Evenimentul ZileiSocialTurnul Eiffel va folosi doar energie din surse regenerabile

Turnul Eiffel va folosi doar energie din surse regenerabile

Turnul Eiffel va folosi doar energie din surse regenerabile
Turnul Eiffel din Paris va folosi, începând de la 1 ianuarie 2015, doar energie din surse regenerabile, conform unui contract pe doi ani semnat cu compania Gaz Electricité de Grenoble (GEG), informează EFE.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din lume a primit garanția că 'întreaga cantitate de energie electrică pe care o va consuma va fi produsă și introdusă în rețeaua franceză din surse regenerabile și curate', asigură un comunicat de presă difuzat de firma care gestionează acest simbol al capitalei franceze. Totodată, compania Gaz Electricité de Grenoble, care înlocuiește ca furnizor de electricitate firma germană E.ON, va acorda consiliere legată de eficiența energetică pentru Turnul Eiffel.

Panouri solare

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Agerpres, lucrările de modernizare efectuate în ultimele luni la primul etaj al turnului au ca rezultat și scăderea consumului de energie printr-o mai bună izolare termică și instalarea unor panouri solare folosite pentru încălzirea apei și captarea apei de ploaie. În plus, în 2015, la etajul al doilea se vor instala două mici mori de vânt care vor produce energie electrică.

Construit pentru Expoziția Universală din 1889, Turnul Eiffel a fost vizitat anul trecut de aproximativ șapte milioane de persoane. Consumul de energie (pentru iluminat, lifturi, încălzire, aer condiționat) al turnului cu o înălțime de 324 de metri este de 6,7 GWh pe an.


Accesează: