Turiştii străini se înghesuie pentru un loc la Sovata. Măsuri de securitate sporite pentru israelienii care au luat cu asalt celebra staţiune

Turiştii străini se înghesuie pentru un loc la Sovata. Măsuri de securitate sporite pentru israelienii care au luat cu asalt celebra staţiune

Investitori din Marea Britanie şi Ungaria au reuşit să schimbe faţa prăfuită, deprimantă a Sovatei – celebra staţiune balneară din Mureş - şi să facă din ea un punct de atracţie atât de apreciat încât în sezonul cald e imposibil să mai găseşti un loc de cayare.

Hotelurile de patru stele din Sovata sunt ocupate în această perioadă, la întreaga lor capacitate, de către turişti israelieni dornici să descopere frumuseţile zonei, relatează stirileprotv.ro.

Pentru siguranţă lor, au fost luate măsuri speciale de securitate. Poliţiştii şi jandarmii păzesc hotelurile, dar şi alte zone din staţiune.

Hotelurile şi autocarele cu turişti din Israel sunt păzite de forţe de ordine şi atent monitorizate de jandarmi şi poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Măsurile au fost cerute minsterului de Interne, în urmă atentatelor din alte ţări europene, cum ar fi cel de acum trei ani de pe litoralul bulgăresc. Un autobuz plin cu turişti a sărit atunci în aer, la Burgas.

Ghid turistic: "Câţi turişti aducem? Sperăm că mai mult de 3 mii, anul asta. sperăm să fie şi anul viitor la fel."

O doamna a plecat din România când avea doar 9 ani. S-a mutat în Israel, şi-a întemeiat o familie şi este ghid turistic.

Ghidul turistic: "Acum, în sfârşit am ajuns în împrejurimile astea care sunt foarte foarte frumoase şi nu vin aşa de mulţi turişti. Nu sunt avioane, nu sunt legături. Dar am făcut legătură şi am adus."

Printre turişti se află şi Dave, care s-a născut în România, dar a emigrat în Israel în urmă cu 50 de ani. Acum şi-a adus soţia, dar şi prietenii.

Dave: "În România e foarte frumos. Şi oamenii şi locurile, foarte frumos. Natură şi mâncarea, foarte bună. Astăzi am luat tocană cu mămăligă şi brânză, palincă."

Sovata a apărut pe harta staţiunilor balneoclimaterice renumite din Europa în urmă cu 165 de ani, pentru nămol şi băile sărate. După Revoluţie, staţiunea ajunsese o ruină. Însă o firma din Ungaria a investit peste 20 millioane de euro în renovarea hotelurilor. Britanicii au investit şi ei. Vilele au fost cumpărate de investitori străini, iar acum staţiunea este plină de turişti străini.