Evenimentul Zilei > International > Turcii explică umilința la care a fost supusă șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, sabotată de coleg?
Turcii explică umilința la care a fost supusă șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, sabotată de coleg?

Turcii explică umilința la care a fost supusă șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, sabotată de coleg?

Ies la iveală amînunte fabuloase legate de umilința de care a avut parte șefa Comisiei Europene în Turcia.

Potrivit unor surse oficiale turcești, citate de ziarul pro-Erdoğan Daily Sabah, nu turcii sunt de vină că Ursula van der Leyen nu a avut un fotoliu pe care să se așeze la întâlnirea pe care ea și președintele Consiliului European au avut-o cu Erdoğan, ci echipa de protocul venită de la Bruxelles.


Erdogan a umilit-o public pe șefa Comisiei Europene. Europenii n-au protestat


Turcia a fost acuzată pe nedrept

Ministrul de externe turc Mevlüt Çavușoğlu, a vorbit și el despre delicata problemă într-o conferință de presă„Există acuzații nedrepte la adresa Turciei. Turcia este un stat care are experiență în aceste chestiuni și nu găzduiește oaspeți pentru prima dată. Protocolul aplicat în cadrul reuniunilor din Turcia este protocolul internațional și a fost realizat în acord cu ospitalitatea turcească renuită în întreaga lume ”, a afirmat șeful diplomației lui Erdoğan.într-o conferință de presă.

„Cerințele părții UE au fost îndeplinite. Aceasta înseamnă că aranjarea fotoliilor a fost făcută conform .sugestiilor lor. Departamentele noastre de protocol s-au reunit anterior și cererile lor au fost realizate ”, a adăugat Çavușoğlu în continuare.

Sabotată de propria echipă?

Cu toate acestea, utilizatorii rețelelor sociale au dat vina pe Turcia după ce filmările de la întâlnirea lor de marți au arătat-o pe Ursula von der Leyen, singura femeie prezentă la discuții, gesticulând neîncrezător și oftatând surprinsă, în timp ce președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a așezat pe unul cele două scaune din centrul scenei, lăsând-o să ocupe un loc pe o canapea adiacentă


Un război al SUA împotriva Chinei ar debuta cu o înfrângere. Avertisment teribil din Taiwan


Alții au văzut în incidentul de la Ankara, susține Daily Sabah, o demonstrație a unei rivalităților din interiorul UE.

„Puținele imagini care au fost prezentate au dat impresia că aș fi fost insensibil la această situație”, a scris Michel pe Facebook miercuri târziu.

„Prin urmare, îmi pare rău din două motive. În primul rând, pentru impresia dată că aș fi fost indiferent față de stângacia protocolului față de Ursula. În al doilea rând, mă întristez, deoarece această situație a umbrit munca geopolitică majoră și benefică pe care am desfășurat-o împreună la Ankara și din care sper că Europa va culege roadele „, a adăugat el. afirmă Daily
Din informațiile parvenite miercuri de la Bruxelle reiese că Ursula von der Leyen nu și-ar fi luat expertul în protocol la Ankara, din cauza pandemiei de Covid-19.

Umilința absolută pentru Biden. “Planul său va elimina șomajul… din China”