Turcia insistă: toate țările să se ocupe de proprii teroriști

Turcia insistă: toate țările să se ocupe de proprii teroriști

Puține țări au acceptat repatrierea cetățenilor lor are au luptat alături de ISIS

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a cerut, miercuri, altor țări să-și recupereze cetățenii care au luptat în organizația teroristă Statul Islamic și care se află la ora actuală deținuți în Turcia.

„Dacă dorim să combatem terorismul împreună, atunci sunt dezolat să vă spun: fiecare trebuie să se ocupe de propriii teroriști", a spus el într-un discurs în orașul Van din sud-estul țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia, care a început să deporteze luptători străini care au activat în ISIS, nu este "un hotel" pentru acești oameni, a spus Suleyman Soylu, scrie AFP. Germania și Olanda au acceptat repatrierea acestor teroriști (ISIS), partenerelor lor și copiii lor ", a spus ministrul, adăugând că Ankara se așteptă la aceeași „atitudine constructivă” din partea altor state.

Potrivit guvernului german, Turcia intenționează să expulzeze vineri două femei germane care sunt legate de organizația jihadistă și care au evadat dintr-o tabără din orașul sirian Ain Issa.

Ankara a expulzat luni și o cetățeană daneză în timp ce un presupus jihadist american este blocat într-o zonă tampon între granițele turce și grecești, de luni.

De asemenea, guvernul intenționează să deporteze 11 membri francezi ai ISIS și alți doi irlandezi, care au fost prinși în Siria, potrivit agenției de știri Anadolu.

Potrivit președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, Turcia deține 1.149 de luptători ISIS în închisorile sale, din care 737 sunt cetățeni stăini.