Evenimentul Zilei > Politica > Dialog aprins Turcescu – Nicolicea în Parlament: „Se repetă ca un papagal” / „Vă pot compara cu un dihor”
Dialog aprins Turcescu – Nicolicea în Parlament: „Se repetă ca un papagal” / „Vă pot compara cu un dihor”

Dialog aprins Turcescu – Nicolicea în Parlament: „Se repetă ca un papagal” / „Vă pot compara cu un dihor”

Deputații Robert Turcescu (PMP) și Eugen Nicolicea (PSD) s-au comparat, joi dimineață, cu animale și păsări. După schimbul de replici, și-au dat seama că problema disputată nu mai era de actualitate.

Contextul: Deputatul USR Lucian Viziteu a anunţat, miercuri, că a depus 6.500 de amendamente pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor şi a afirmat că acestea nu au fost acceptate de preşedintele Comisiei pentru regulament, Eugen Nicolicea, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu şi fals în acte, "pentru că a minţit în plen" că acestea nu există. Astfel, Comisia pentru regulament a Camerei Deputaţilor s-a reunit joi dimineaţă pentru a dezbate cele peste 6.500 de amendamente depuse cu o zi în urmă de deputatul USR.

Preşedintele Comisiei de regulament, Eugen Nicolicea, a spus că amendamentele sunt ilizibile și diferă unele de altele de cele mai multe ori prin modificări minore, precum semne de punctuaţie.

A urmat un schimb de replici între deputatul PMP Robert Turcescu şi Eugen Nicolicea.

Robert Turcescu: "Domnule Nicolicea, avem o rugăminte – să înţelegem şi noi despre ce e vorba. Dacă ţinem o conferinţă de presă şi nu ţinem o şedinţă a comisiei…".

Eugen Nicolicea: "V-aţi repetat de cinci ori, parcă aţi fi doamna Cosette (n.r. – Chichirău, USR)".

Robert Turcescu: "Să ne dea cuvântul, mai vedem…".

Eugen Nicolicea: "Se repetă ca un papagal".

Robert Turcescu: "Vă rog să vorbiţi în termeni politicoşi, domnule Nicolicea!".

Eugen Nicolicea: "A fost doar o comparaţie".

Robert Turcescu: "Vă pot compara eu în momentul de faţă cu un dihor, da? Dacă vreţi comparaţie. În atlasul zoologic pot găsi imediat comparaţie".

Eugen Nicolicea: "Am văzut ce vă poate pielea".

Robert Turcescu: "Păstraţi-vă decenţa!".

După care a început un nou schimb de replici pe chestiuni produrale.

Robert Turcescu: "Vreau să ţineţi o şedinţă a Comisiei de regulament, prezentaţi ordinea de zi, prezentaţi spre aprobare ordinea de zi. Hai să discutăm pe chestiuni regulamentare".

Eugen Nicolicea: "Ai venit să faci scandal. Se pare că nu ai decât nişte bile negre azi".

Robert Turcescu: "Dar mai mari".

Eugen Nicolicea: "Mai mari, dar tot negre".

Robert Turcescu: "Asta-i viaţa!".

Eugen Nicolicea: "Cu atât mai rău, ne uităm la culoarea fiecăruia".

Robert Turcescu: "Chiar vă invit, după şedinţa Comisiei de regulament".

Eugen Nicolicea: "Haideţi să citesc mai departe… deci s-a modificat un cuvânt", încercând să treacă din nou la amendamente.

Între timp, membrii Comisiei de Regulament s-au lămurit că de fapt deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu şi-a retras amendamentele la regulamentul Camerei Deputaţilor.

Ulterior, Turcescu a scris pe pagina sa de Facebook: „Azi-dimineata, o noua pseudo-sedinta a Comisiei de Regulament. L-am facut pe Nicolicea sa tipe ca pitulicea".