Într-o postare apărută joi pe o pagină de socializare, Turcescu vine în sprijinul afirmațiilor sale, referitoare la Moise Guran, cu un material publicat în presă de Cristian Tudor Popescu.

„Eu v-am spus ce si cum cu Moise Guran. Unii mi-ati sarit in cap aparindu-l. Ei, uite ca incepe sa se prinda lumea. Azi, CTP. Care il face prost alfabetizat si nu numai. Pe Guran, desigur”, a scris pe pagina sa de Facebook, Robert Turcescu.

Sub titlul „Moise Guran – nu numai prostie alfabetizată”, CTP îl face praf pe Moise Guran, acuzându-l că laudă împușcarea manifestanților din decembrie 1989.

„Nu obișnuiesc să comentez vorbele și acțiunile jurnaliștilor. Fiecare cu gândirea lui, după cum îl taie capul. Acum însă, sunt obligat s-o fac în cazul dlui Moise Guran. Nu pentru că a renunțat definitiv să mai fie jurnalist și a intrat în politică.(…)

Până aici, dl Guran poate fi încadrat în categoriile „capacitate intelectuală scăzută, lipsă de discernământ, manipulabil”, cum o face Asociația 17 decembrie Timișoara, a răniților și familiilor îndoliate din Revoluție. Însă a spune că armata a făcut bine că a tras în cetățenii revoltați ieșiți în stradă în decembrie 1989, la Timișoara, la București, la Sibiu, la Cluj și în alte orașe ale țării, deoarece altfel România ar fi sucombat ca stat, nu înseamnă numai prostie alfabetizată. Nu înseamnă numai ceaușism congenital.(…)

Asociația din Timișoara cere USR să nu promoveze în rândurile ei o persoană ca dl Guran.

Eu nu cer nimic. Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins. Vă rog să mă iertați, stimați Republicani, și vă asigur că asta nu se va mai întâmpla în această viață”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un articol publicat de Republica.

 

Te-ar putea interesa și: