Evenimentul Zilei > Politica > Turcan: Nu candidez la președinția PNL
Turcan: Nu candidez la președinția PNL

Turcan: Nu candidez la președinția PNL

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat, luni, că nu vrea să candideze la șefia formațiunii. Ea a adăugat că vizează o funcție în conducerea centrală a partidului pentru că experiența pe care o are ar justifica a astfel de intenție.

"Am luat decizia să nu candidez la preşedinţia PNL şi am luat această decizie în urma consultării cu colegii mei, considerând că nu este momentul potrivit pentru o asemenea decizie (…) Voi asculta moţiunile candidaţilor la preşedinţia PNL. Voi vedea cât de conciliante sunt poziţiile pe care candidaţii şi susţinătorii le au astfel încât PNL să iasă mai puternic, să iasă întărit din această confruntare. Cei care vor viza revanşe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere nu vor avea cu siguranţă sprijinul meu", a spus Turcan, citată de news.ro, după ședința Biroului Politic Național al PNL de la Parlament.

Surse din PNL au spus, EVZ, că Turcan vrea să candideze pentru funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

Liderul liberal a adăugat că datorită experienţei pe care o are, îşi doreşte o funcţie în conducerea centrală a formațiunii.

"Cred că experienţa acumulată până acum ar justifica prezenţa mea în conducerea PNL. Voi vedea şi modul în care candidaţii la preşedinţia PNL doresc să-şi facă echipele. Cred că lucrul acesta se va vedea dacă sunt oameni decişi să ducă partidul înainte, dacă sunt decişi să îşi respecte doar preocuparea lor de a se aşeza pe un anumit scaun. În principiu, cred că în conducerea PNL prezenţa mea ar fi binevenită", a explicat Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a lansat mai multe critici la adresa "diverşilor colegi" care au încercat să slăbească partidul.

"Am constatat cu părere de rău că în această perioadă de reconstrucţie a PNL şi de pregătire a congresului diverşi colegi au încercat în virtutea preocupărilor lor de a se aşeza pe diferite funcţii după congres să slăbească partidul, să atace partidul, să facă într-un fel jocurile PSD de a veni cu influenţe negative asupra PNL (…) Eu nu am înţeles şi nu am văzut până acum rezultate ale unor analize care să demonstreze că decizii ale PNL în perioada trecută au fost greşite. Nu există niciuna care să spună că o conducere a PNL a dus partidul în gard în loc să-l ducă înainte", a declarat Raluca Turcan.

Ea a precizat că organizaţia PNL Sibiu, pe care o conduce, va lua o decizie pe care dintre candidaţii la preşedinţia partidului îi susţine şi că, dacă vor fi opţiuni individuale, acelea trebuie respectate. 

Astăzi, la sediul PNL din Aleea Modrogan nr. 1, Ludovic Orban și Cristian Bușoi și-a depus oficial candidaturile pentru șefia partidului. Ambii au susținerea a aproximativ 100 de liberali. Prim-vicepreședintele PNL Sector 2, Viorel ataramă urmează să-și depună moțiunea cu care va candida, marți, tot la sediul partidului, la ora 14.00.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: