Turcan despre viitorul an școlar: „Avem mai multe scenarii...”

Turcan despre viitorul an școlar: „Avem mai multe scenarii...”

Cursurile școlare în clasă s-ar putea relua doar dacă vor fi identificate mai multe spații de predare, pentru a fi respectate măsurile de protecție sanitară.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul condus de Ludovic Orban își dorește ca, în viitorul an școlar, elevii să se întâlnească față în față cu profesorii, la cursuri, însă acest lucru va fi posibil doar în anumite condiții. Potrivit spuselor sale, este nevoie de suplimentarea spațiilor de predare, pentru a fi asigurată distanțarea dintre elevi.

Raluca Turcan a precizat că la nivelul Guvernului se lucrează la mai multe scenarii în ceea ce privește reluarea cursurilor în viitorul an de învățământ. Ea a precizat că varianta preferată presupune revenirea la o viață viață normală care va fi posibilă doar dacă condițiile epidemiologice o vor permite.

„Avem, însă, și alte scenarii care să aducă elementele de predare online în diferite proporții și dacă vom apela și la predarea online sau la învățarea față în față, împreună cu dumneavoastră, cei care investiți în infrastructura școlară, va trebui să luăm măsuri astfel încât în școli, în clase să fie condiții de distanțare pentru elevi, să suplimentăm spațiile de predare, astfel încât săi avem și partea de securitate sanitară pentru copii, cât și partea de calitate a serviciilor educaționale, de care se ocupă Ministerul Educației”, a spus Raluca Turcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicepremierul a făcut aceste declarații la o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanții Asociației Orașelor din România.

Școlile au fost închise în România, la jumătatea lunii martie, în contextul instituirii stării de urgență, pentru a evita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Recent, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că este posibil ca elevii să revină parțial la unitățile de învățământ, începând cu luna septembrie, în viitorul an școlar. Potrivit estimărilor ministrului, o parte dintre elevi vor veni fizic la școală, iar o altă parte va face cursuri online.

În altă ordine de idei, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va emite tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Şcoală după şcoală”. Este un proiect de lege iniţiat de parlamentarii liberali și adoptat în Senatului, în calitate de for legislativ decizional.

Statul ar putea deveni acționar la Blue Air. La schimb ar putea oferi ajutor financiar

Parlamentul European amenință cu blocarea noului buget. Ce șanse avem să primim cele 80 de miliarde de euro