Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Tudose emite OUG pentru PENSIILE SPECIALE. Cum îi va afecta pe parlamentari
Premierul Tudose emite OUG pentru PENSIILE SPECIALE. Cum îi va afecta pe parlamentari

Premierul Tudose emite OUG pentru PENSIILE SPECIALE. Cum îi va afecta pe parlamentari

Cabinetul condus de premierul Mihai Tudose a emis o ordonanță de urgență care reglementează pensiile speciale. Prin urmare, aleșii poporului nu vor mai putea cumula două pensii speciale, ca până acum.

Înainte de emiterea OUG nr. 103/2017 care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018, parlamentarii puteau cumula două pensii speciale, cum ar fi pensia de deputat sau senator cu pensia de funcționar parlamentar, pensia de parlamentar cu pensia de militar, pensia de parlamentar cu pensia de magistrat, informează DC News. De la începutul anului următor, parlamentarii vor trebui să aleagă una dintre cele două pensii speciale. 

Sursele citate de publicația on-line menționată mai precizează că această măsură nu va fi una de tăiere a pensiilor speciale, ci nu se vor mai cumula două tipuri de astfel de pensii.  

Ordonanța de urgență emisă de Cabinetul Tudose nu se referă la pensiile bazate pe contributivitate. Orice parlamentar poate să aibă pensie pentru care a contribuit la stat și pensia de parlamentar pentru unul până la trei mandate, adică o pensie de ales cuprinsă între sumele aproximative de 1.400 de lei și 3.000 de lei. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: