Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, Dragnea vrea să forțeze mazilirea lui Toader împachetând-o într-o remaniere guvernamentală motivată de candidatura Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene, pe prima poziției a listei PSD pentru Bruxelles. De altfel, termenul pe care Dragnea i l-a dat lui Toader pentru a se alinia total liniei PSD expiră la începutul săptămânii viitoare, iar plecarea ministrului în concediu sugerează că relația a rămas, în continuare, într-un impas total. De notat că nu este pentru prima oară când ministrul Justiției decide să își întrerupă activitatea subit, în situații tensionate.

Surse de la vârful coaliției susțin că Dragnea nu a ajuns încă la o înțelegere cu Tăriceanu în acest sens, șeful ALDE susținându-l pe Tudorel Toader, în pofida jocurilor de glezne ale „aliaților” de la PSD. Însă aceleași surse precizează că, finalmente, Tăriceanu nu va risca ruperea coaliției de dragul lui Toader, deși șeful Senatul e conștient că Dragnea are nevoie ca de aer de voturile Alianței pentru a menține aparențele mult invocatei majorități parlamentare.

Vrea să-l potolească pe Oprișan

Cu prilejul unei astfel de remanieri, Liviu Dragnea dorește să-l „potolească” și pe puternicul baron de Vrancea, Marian Oprișan, care a stârnit recent noi tensiuni în partid, reproșându-i, în plin Cex, că se comportă ca un „stăpân”, și solicitând convocarea congresului extraordinar în 2019, pentru alegerea unui președinte „la termen” – vă reamintim că, potrivit Statutului, teleormăneanului în expiră mandatul la finalul anului. Sursele noastre susțin că, în fapt, Oprișan este nemulțumit de faptul că Dragnea nu i-a oferit tot ce i-a promis, după ce baronul de Vrancea l-a susținut atât în timpul rebeliunii lui Mihai Tudose, cât și pe fundalul războiului cu facțiunea Adrian ȚuțuianuGabriela Firea-Paul Stănescu. La noua remaniere, Dragnea ia în calcul mulțumirea lui Oprișan.

 

Te-ar putea interesa și: