Tudorel Toader - încă unul căruia îi mijesc deja epoleții?! | ROMANIA LUI CRISTOIU
Editura Evenimentul si Capital

Tudorel Toader - încă unul căruia îi mijesc deja epoleții?! | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 15 Comentarii | 5068 Vizualizari

La finele Prelegerii de popularizare televizată a unor cunoștințe elementare de drept constituțional - Prezentarea Raportului de evaluare a lui Augustin Lazăr și a Codruței Kovesi din seara zilei de 29 martie 2017 - Tudorel Toader a refuzat să răspundă întrebărilor, făgăduind c-o va face la o conferință de presă ulterioară.

Această conferință de presă a avut loc miercuri, 5 aprilie 2017, și-a fost transmisia în direct de televiziuni, ca și Declarația din 29 martie 2017. Cine l-a urmărit pe Tudorel Toader pe întinderea nemărginită a acestei noi întîlniri cu presa ( ce-i mai place să se scarpine în fața camerelor de luat vederi!) a remarcat de îndată notele comune cu întîlnirea din 29 martie 2017:

1) Zîmbetul parșiv al lui Tudorel Toader, de bunic care, în timp ce ne vorbește despre Constituție, se gîndește cum să i-o tragă nepoatei.

2) Sentimentul, tipic starletelor pe bază de chiloțăreală, că orice apariție a sa la tv, indiferent de ora din zi și din noapte, e urmărită cu ațîțare, drept pentru care poate înșira vrute și nevrute, minute întregi, în direct, fără riscul de a fi întrerupt de publicitate.

3) Conștiința că toți cei cărora li se adresează sînt niște analfabeți într-ale Justiției, spre deosebire de el, care e ditamai rectorul Universității din Iași.

Ca și în cazul primei reuniuni, fătucele din presă, uitîndu-se la unul care vorbește despre Drept cu descumpănirea duioasă a vițelului la poarta nouă, l-au ascultat pe Tudorel Toader crezîndu-l în tot ce spune mai ceva decît prezicătoarea Vișinica, zicîndu-le că se vor mărita cu un bărbat frumos și bogat care în nici un caz, nu e patronul postului. Căderea pe spate a fătucilor la banalitățile debitate de domnul rector nu mă miră.

Recent, Tudorel Toader a fost invitatul lui Mihai Gâdea la Sinteza zilei. Profitînd de admirația necondiționată a realizatorului, ministrul Justiției și-a permis să aducă în direct, la Antena 3, elogii nețărmurite tezei de doctorat a Codruței Kovesi, văzută de el mai importantă pentru omenire decît „Oratio de dignitate hominis” a lui Pico della Mirandola

Aflat la a doua întîlnire cu presa, Tudorel Toader a beneficiat de prezumția de ministrul Justiției în stare, în fine, să curme abuzurile Binomului SRI-DNA comise în numele luptei împotriva corupției.

Au venit însă ulterior două momente, care au făcut praf prezumția de Croitorașul cel viteaz, de care se bucura distinsul Tudorel.

Primul moment a fost anunțul de joi, 6 aprilie 2017, al lui Augustin Lazăr că, în cazul OUG 13, Parchetul General continuă să ancheteze penal Guvernul, deși CCR a decis că așa ceva e anticonstituțional.

Pe 29 martie 2017, Tudorel Toader s-a epuizat în direct la tv pentru a ne convinge că nu cere revocarea procurorului general și a Codruței Kovesi pentru anchetarea anticonstituțională a Guvernului, deoarece, Decizia CCR se referă la viitor. El, Croitorașul cel viteaz, îi va monitoriza pe cei doi și dacă va observa că Parchetul și DNA încalcă Decizia CCR, va da buzna la Președinte cu propunerea de revocarea.

Ei bine, Augustin Lazăr, Camaradul de șpriț al procurorului Ioan Lascu, tăticul mult iubit al Codruței Kovesi, a anunțat joi, 6 aprilie 2017, că Parchetul General va continuă să încalce Constituția anchetînd penal Guvernul, deși ministrul Justiției a declarat că va monitoriza activitatea Parchetului și a DNA.

Siguranța cu care Augustin Lazăr a anunțat continuarea anchetei anticonstituționale întrece siguranța cu care Tudorel Toader a anunțat că va monitoriza încălcarea Deciziei CCR.

E Augustin Lazăr mai mare în grad decît Tudorel Toader?

Greu de răspuns.

Mult mai ușor de răspuns e că lui Tudorel Toader îi mijesc deja epoleții. Se poate bănui asta mai întîi după rolul de moderator al manifestării TeFeListe de la Cotroceni asumat de

Tudorel Toader, manifestare la care Rața Mecanică a făcut elogiul ieșirii în stradă împotriva Guvernului la indicațiile sale.

Se poate bănui asta după anunțul făcut miercuri de Tudorel Toader că el respinge introducerea unui prag de pagubă în definirea abuzului în serviciu, lăsînd asta la latitudinea Judecătorului.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate