Evenimentul ZileiInternationalTrump nu încetează să se laude: „Unul din vaccinurile contra coronavirusului ar fi trebuit să-mi poarte numele”

Trump nu încetează să se laude: „Unul din vaccinurile contra coronavirusului ar fi trebuit să-mi poarte numele”

Trump nu încetează să se laude: „Unul din vaccinurile contra coronavirusului ar fi trebuit să-mi poarte numele”
Fostul preşedinte american, Donald Trump, a estimat că unul din vaccinurile contra coronavirusului ar trebui să poarte numele său, potrivit unui discurs rostit în faţa instanţelor partidului republican la Mar-a-Lago, reşedinţa miliardarului din Florida.

El şi-a repetat de altfel afirmaţiile nedovedite potrivit cărora o fraudă electorală a afectat alegerile prezidenţiale din luna noiembrie şi l-a atacat pe şeful minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, relatează „The Washington Post”.

Donald Trump, care a stat în umbră de la plecarea sa de la Casa Albă şi excluderea sa din reţeaua Twitter după revoltele de la Capitoliu, l-a atacat, între altele, pe epidemiologul american Anthony Fauci în discursul lui. Potrivit unui ascultător, Trump ar fi spus că Fauci nu este respectat pentru că s-a arătat în continuare critic faţă de fostul preşedinte.

Donald Trump şi-a atribuit apoi meritul pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului. „Ar trebui să-l numească ‘Trumpcine'”, a declarat el. El a făcut de asemenea elogiul gestionării pandemiei de către guvernul lui, deşi el a fost deosebit de tăcut despre cei peste o jumătate de morţi de coronavirus în Statele Unite. De la campania de vaccinare în masă, care a început după pasarea puterii la Washington, numărul de infectări şi de decese a scăzut sensibil.

Fostul preşedinte l-a acuzat pe liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell – care a fost totuşi unul din aliaţii săi fideli, dar care nu l-a susţinut în acuzaţiile sale de fraudă electorală – că nu a făcut destul pentru ca el să rămână la Casa Albă. „Dacă era Schumer, în locul acestui ‘nenorocit stupid’ de McConnell, acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a spus Trump, referindu-se la şeful majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer. „Ei l-ar fi contestat”, a subliniat el. (Rador)

https://www.lalibre.be/international/amerique/pour-donald-trump-un-des-vaccins-contre-le-coronavirus-devrait-s-appeler-trumpcine-6072ade1d8ad5847ae27d0fe


Accesează: