Tricolorii sunt învăţaţi de mici cu ratările

Tricolorii sunt învăţaţi de mici cu ratările

Naţionala sub 17 ani a pierdut ieri, la Europene, meciul decisiv cu Germania (scor 0-1) şi a ratat obiectivul-minim, calificarea la Mondialul din această vară.

Naţionala de tineret sub 17 ani a României a pierdut ieri contra reprezentativei similare a Germaniei (scor 0-1), ultimul meci din faza grupelor. "Tricolorii" antrenaţi de Adrian Văsâi s-au clasat pe locul patru în Grupa B şi au ratat şansa de a se califica la Mondialul ce va avea loc în Mexic, luna viitoare.

În celălalt joc din grupa României, Olanda a remizat cu Cehia, scor 0-0. Batavii s-au calificat în semifinale alături de nemţi, iar cehii, de pe poziţia a treia, au câştigat şi ei biletele pentru Mexic.

Avem ambiţii mari şi posibilităţi mărunte

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vom aborda fiecare meci la victorie", se lăuda selecţionerul Văsâi înaintea debutului la turneul final găzduit de Serbia. Realitatea a arătat însă o naţională plafonată, cu un joc ultradefensiv şi dezlânat, care nu a pus mari probleme adversarilor. Este acelaşi "stil", la "mica ciupeală", folosit şi la prima reprezentativă. După 1-1 cu Cehia în primul joc, românii au fost învinşi de olandezi, scor 0-1.

Ieri, în faţa Germaniei, puştii lui Văsâi aveau nevoie de un rezultat de egalitate pentru a se califica la Mondiale. Românii nu au putut însă să reacţioneze după ce nemţii au marcat prin Yesil, în debutul actului secund, după un lanţ de greşeli impardonabile comise de defensivă şi de portarul Laurenţiu Brănescu.

"Naşul" a urecheat echipa

Mircea Sandu, preşedintele FRF, i-a certat înaintea meciului de ieri pe cei din stafful tehnic al echipei. "Naşul" a criticat atitudinea de echipă mică pe care România a etalat-o la acest turneu final. "Am văzut partida cu Cehia şi nu sunt deloc mulţumit, mai ales de cei care îi pregătesc pe aceşti jucători (n.r. - se lecţionerul Adrian Văsâi). Juniorii trebuie să îşi schimbe fundamental jocul", a atenţionat Sandu.

Jocul excesiv de prudent nu s-a schimbat, iar postul lui Văsâi este în pericol. La meciul disputat în oraşul Smederevo, românii au fost încurajaţi de o galerie formată din rude. La partidă a asistat şi Gică Hagi, a cărui academie de fotbal dă cinci jucători.

GRUPA B

Rezultatele de ieri

România - Germania 0-1 Yesil (42)

  • România: Brănescu 4 - Mişu 5, Schuller 4, Puţanu 4, Mitache 4, Ţîru 5, Roşu 5 (67, Păiuş), Petresc 4, (47, Buia 4),Bumba 4 (56, Roman 4), Filip 5, Himcinschi 4. Antrenor: Adrian Văsâi.
  • Germania: Valchodimos 6 - Weiser 6, Gunter 6, Perrey 7, Rocker 6, Can 6, Yalcin 5, Schnelhardt 6 (80, Ayhan), Aycicek 6, Aydin 6 (72, Berko), Yesil 7. Antrenor: Steffen Freund.
  • Arbitri: S. Tritsonis (Grecia) 7 – R. Cokaj (Albania) 7, V. Toth (Ungaria) 7.
  • Stadion: "FK Smederevo" – Smederevo; Spectatori: 2.000.

Olanda - Cehia 0-0

CLASAMENT

1. OLANDA 3 2 1 0 3-0 7 2. GERMANIA 3 1 1 1 2-3 4 3. Cehia 3 0 3 0 2-2 3 4. România 3 0 1 2 1-3 1