Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare de situație în cazul incendiului din Constanța. S-a deschis dosar penal. Update
Răsturnare de situație în cazul incendiului din Constanța. S-a deschis dosar penal. Update

Răsturnare de situație în cazul incendiului din Constanța. S-a deschis dosar penal. Update

Tribunalul Militar București a deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul femeii care a murit încercând să se salveze dintr-un incendiu izbucnit într-un apartament din Constanța.

Autoscara pompierilor a plecat din unitate după ce femeia a sărit de la balcon

Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a spus miercuri că din ancheta pe care o realizează vrea să arate unde s-au produs „acele disfuncționalități care au condus la producerea unor neînțelegeri în ce privește modul cum au ajuns la locul intervenției forțele alocate”.

El a precizat că „s-au strecurat niște erori cu privire la timpul în care a ajuns autoscara la locul intervenției”.

„Din datele ulterioare s-a constat că această autospecială a ajuns la 9:41, nu cum s-a declarat inițial la 9:27”, a declarat Cristian Amarandei.

Autoscara a plecat la ora 09:30

Cristian Amarandei a spus că, pe baza înregistrărilor, autoscara a plecat de la Detașamentul de Pompieri Palas la ora 9:30, iar la 9:39 a trecut prin fața inspectoratului.

IGSU spunea ieri că ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09:25, iar autoscara a ajuns două minute mai târziu. 

„Există o neconcordanță între ce comunică personalul de serviciu din dispecerat și cel de la Palas. Momentul anunțării din dispecerat este 9:17 minute cu aproximație, timpul până când echipajul a fost alertat nu e explicat de personalul de la Palas. Credem că acolo a fost o eroare, la Palas”, a explicat el.

Șeful ISU Dobrogea a mai spus că unul dintre motivele pentru care a ajuns greu autospeciala a fost că a fost un ambuteiaj la intersecția străzii Mircea cel Bătrân și Bulevardul Mamaia: „În acest sens a fost solicitat sprijinul unei mașini de poliție pentru defluire”.

Dosar penal deschis de Tribunalul Militar București

Miercuri, Tribunalul Militar București a transmis că a fost deschis un dosar penal pentru neglijență în cazul femeii care a murit încercând să se autoevacueze din incendiul izbucnit întru-un apartament din Constanța.

În încercarea disperată de a se salva, femeia s-a aruncat în gol de la etajul 6 al imobilului cuprins de flăcări. Incidentul s-a produs sub ochii pompierilor.

„Procurorii militari de la Parchetul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la modalitatea în care s-a făcut intervenția pompierilor de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța la incendiul din municipiul Constanța. Încadrarea este, potrivit actului de sesizare, de neglijență în serviciu. Urmează să se facă cercetări”, a declarat miercuri, pentru HotNews, purtătorul de cuvânt al parchetului Militar București, Dana Dediu.

Tribunalul Militar a deschis un dosar penal în cazul femeii care a murit încercând să se salveze incendiul din Constanța. Ce a decis ISU

Conducerea ISU Constanţa a dispus derularea unei verificări în urma incendiului care a avut loc marţi la un bloc de pe bulevardul Mamaia, soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul VI, iar IGSU a constituit deja o comisie care se va deplasa în zonă în vederea clarificării situaţiei.

„Ca urmare a informaţiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanţa, facem precizarea că inspectorul-şef al ISU Constanţa a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgenţă până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului”, precizează IGSU.

Totodată, IGSU a constituit deja o comisie de verificare care se deplasează la Constanţa în vederea clarificării situaţiei şi dispunerii unor măsuri ulterioare.

CITEȘTE ȘI Tragedie în Constanța. A murit după ce a sărit de la etajul șase pentru a nu arde de vie

CITEȘTE ȘI Detalii despre femeia care a căzut de la etajul 6 pentru a scăpa din incendiu. Filmul evenimentelor