Evenimentul Zilei > Justitie > Tribunalul Bucureşti judecă contestaţia în cazul lui Daniel Piştea în dosarul polițistitului acuzat că ar fi mușamalizat un accident
Tribunalul Bucureşti judecă contestaţia în cazul lui Daniel Piştea în dosarul polițistitului acuzat că ar fi mușamalizat un accident

Tribunalul Bucureşti judecă contestaţia în cazul lui Daniel Piştea în dosarul polițistitului acuzat că ar fi mușamalizat un accident

Tribunalul Bucureşti urmează să discute luni contestaţia Parchetului privind cercetarea în libertate a lui Daniel Piştea, adjunct la Brigada Rutieră a Capitalei, în dosarul privind muşamalizarea unui accident rutier produs de un coleg de-al său, Marius Maghiari.

Poliţiştii acuzaţi că au muşamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră vor fi cercetaţi sub control judiciar, a decis, marţi, Tribunalul Bucureşti, potrivit Agerpres.

 

Control judiciar

Tribunalul Bucureşti a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi în cazul celorlalţi şase poliţişti care iniţial au fost lăsaţi în libertate. De asemenea, instanţa a respins contestaţia lui Marius Maghiari şi a menţinut faţă de acesta controlul judiciar, impunându-i suplimentar obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi, cu martorii, cu supecţii şi cu persoana vătămată pe nicio cale. Decizia este definitivă.

 

Judecătoria: Cercetați în libertate

Pe 1 august, Judecătoria sectorului 1 a decis că Daniel Piştea şi alţi şapte poliţişti de la Brigada Rutieră şi Secţia 2 din Capitală, acuzaţi că au încercat să muşamalizeze un accident rutier, vor fi cercetaţi în libertate.

Magistraţii au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt poliţişti.

Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

Comisarul Daniel Piştea, adjunct la Brigada Rutieră Bucureşti, şi Ioan Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră – Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi trei agenţi de la Secţia 2 de Poliţie – Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre sunt acuzaţi de procurori că au încercat să muşamalizeze un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari de la Brigada Rutieră.