Trenuri CFR sau trenuri ale groazei? Călători captivi 26 de ore în tren, fără apă şi mâncare

Trenuri CFR sau trenuri ale groazei? Călători captivi 26 de ore în tren, fără apă şi mâncare

În noaptea de marți spre miercuri, sute de oameni au așteptat în frig și fără resurse de hrană sau apă într-un tren plecat spre Capitală. Deficiențele călătoriilor în rețeaua CFR au devenit obișnuință.

Trenuri CFR sau trenuri ale groazei? Sute de persoane au rămas în frig, ore în şir, în trenurile care au rămas blocate în câmp din cauza ninsorilor abundente. Pasagerii au fost nevoiți să îndure un frig crunt. Mulţi dintre ei au rămas fără resurse de apă şi mâncare.

Trenul a făcut 26 de ore de la Baia Mare la București

Trenul care a plecat marți seară din Baia Mare a ajuns la ora 17:00 la destinație, Bucureşti. Cursa a avut o întârziere de aproape 12 ore. Aflat în Gara de Nord, un jurnalistul Antena 3 a explicat s-a întâmplat cu călătorii care, pe durata celor 12 ore de întârziere, nu au primit niciun sprijin din partea responsabililor CFR.

Trenuri CFR sau trenuri ale groazei? Pasager: Ni s-a oferit doar un corn și o apă

Câteva zeci de români au urcat încă de marți seară în trenul de la Baia-Mare. Conform programului, ar fi trebuit să ajungă miercuri dimineaţă, la ora 6:30, în Gara de Nord.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A fost destul de obositor. A staționat foarte mult, undeva în Tușnad, într-o comună mică. Undeva la 10 ore și jumătate, am staționat acolo. Ni s-a oferit doar un corn și o apă pe parcursul călătoriei (n.r - deși reprezentanții CFR Călători au spus presei că toţi călătorii au absolut tot la dispoziție)", a declarat o pasageră pe nume Graţiela pentru Antena 3.

"Nu am avut căldură absolut deloc. Unei persoane i s-a făcut rău. A venit ambulanţa"

"Ba mai mult, au fost momente în care nu am avut căldură absolut deloc, 26 de ore să mergi pe tren în condițiile în care la 6:30 dimineața ar fi trebuit să fim deja în București... Şi nici măcar nu a staționat undeva unde să ne putem lua ceva de mâncare, ceva de băut", a povestit tânăra femeie. "Undeva la Brașov, după 10 ore, după ce a venit o locomotivă cu diesel, unei persoane i s-a făcut rău şi a venit şi ambulanţa", a mai completat Graţiela.

Potrivit Digi 24, CFR se poate lăuda cu un record negativ absolut. Astfel, în tot anul 2018, trenurile au avut întârzieri de 6 ani. În 2018, în perioada iunie-noiembrie, timpul de aşteptare în plus a fost de 1,6 milioane de minute. Echivalează cu o întârziere de peste 3 ani în doar 6 luni.

 Citește și Euronews: Cele mai proaste trenuri din Europa circulă în Balcani și în Europa de Est