Din motive neexplicate, Serviciul Poliției Transporturi Constanța mediatizează cu întârziere o acțiune organizată săptămâna trecută pentru prinderea unor hoți de combustibil din vagoanele de cale ferată, suspecții, recidiviști, fiind cunoscuți de oamenii legii. Activitatea infracțională a suspecților a fost documentată în data de 10 ianuarie, conform surselor din anchetă. Era vizat un grup de persoane care acționa în zona stației CF Dorobanțu, atunci când trenul staționa, dar și când se afla în mers. Indivizii se urcau pe vagoanele cisternă și  furau produs petrolier, având asupra lor mai multe bidoane din plastic.

Polițiștii de la Transporturi Constanța transmit, astăzi, că în data de 11 ianuarie au depistat în flagrant delict șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din localitățile Satu Nou, Remus Opreanu și din Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staționat CF Dorobanțu. Pentru reținerea lor, polițiștii constănțeni au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Doi dintre cei șapte indivizi depistați, se deplasau cu autoturisme, pe DN22C, iar dacă observau ceva "suspect" îi anunțau pe ceilalți membri ai grupului care încărcau motorină în recipiente.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că din vagoanele cisternă, membrii grupării au sustras 1.700 de litri de motorină, constatându-se că trei dintre aceștia se aflau sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. La data de 12 ianuarie cei șapte suspecți au fost prezentați Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Șase dintre ei au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Pe numele minorului de 17 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Membrii grupării au fost prinși și în toamna trecută, fiind trimiși în judecată tot pentru furt din vagoane. (Foto IPJ Constanța) 

 

Te-ar putea interesa și: