Din autoturismul BMW și din cei trei tineri nu a mai rămas Nimic. Martorii accidentului spun că incendiul a fost atât de violent încât cei trei tineri, care nu aveau centurile puse, nu au mai reușit să iasă din mașină. Practic, până la sosirea pompierilor militari din Aleșd, din BMW nu au rămas decât niște fiare contorsionate.

La fața locului a venit și un unchi al tânărului care era proprietar al mașinii. Omul a povestit că nepotului său îi plăcea viteza, dar că de data aceasta și-a lăsat un prieten, din Izvorul Crișului, să conducă mașina. ”Atrag atenția tinerilor să conducă fără viteză, pentru că era ușor să apeși pedala la viteză. Nepotul meu a venit vineri, în România. Lucra afară. Era a doua lui mașină și o iubea foarte mult. El a venit la o nuntă la verișoara lui și acum a murit. A fost cu prietenii lui într-o localitate și când s-a întors s-a întâmplat tragedia. Este foarte greu de suportat ideea”, a spus unchiul tânărului de 24 de ani, care era proprietarul mașinii și a murit în accident.

La rândul lui, șoferul autotrenului care circula regulamentar a declarat că se deplasa spre Cluj Napoca, iar la un moment dat i-a apărut în fața BMW-ul, care circula cu o viteză foarte mare. Bărbatul, din județul Vâlcea a precizat că a reușit în ultima clipă să coboare din cabina autotrenului și că a încercat să îi salveze pe cei trei, dar focul care a izbucnit foarte repede nu a mai permis nimănui să se apropie de mașină.

Reprezentanții IPJ Bihor susțin că vinovat de producerea accidentului este șoferul BMW-ului. „Un tânăr de 20 de ani, din localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Cluj-Oradea, într-o curbă periculoasă la dreapta nu a adaptat viteza la condiţiile de deplasare la condiţiile de drum, astfel, pe un carosabil umed a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune frontal cu un autotractor cu semiremorcă, condus de un bărbat de 40 de ani”, a spus un oficial.