1. Chipsuri din mere

Scoate cotorul unui măr și taie-l rondele foarte subțiri. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așează rondelele de măr, după care dă tava la cuptor pentru două sau trei ore, la 200 de grade C. Chipsurile de mere trebuie să fie uscate, dar încă moi. După gust, poți stropi rondelele de măr cu zahăr sau scorțișoară.

  1. Tarta Tatin

Felliază patru mere potrivite, curățate în prealabil de coajă. Amestecă-le cu zeama de la un lime, cu 4-5 linguri de zahăr și o linguriță rasă de scorțișoară. Așează-le ordonat într-o tavă rotundă, în care ai preparat 100 de grame de zahăr. Dă tava la cuptor, la 200-220 de grade C, până ce merele și zahărul se caramelizează. Scoate tava ți așează tava deasupra 400 g aluat foietaj, împingându-l bine pe margini. Dă tava la cuptor, la 180 grade C, pentru 15-20 de minute. Când e gata, răstoarnă tava, pentru ca merele să fie cu fața în sus.

  1. Varză călită cu mere

Într-o tigaie cu capac călește o varză roșie mică tocată mărunt și un măr tăiat cubulețe, împreună cu câteva linguri de apă, 3 linguri de oțet de mere, 4 linguri de unt, pentru 20 sau 30 de minute sau până se înmoaie totul. Adaugă sare și piper după gust.

Te-ar putea interesa și: