Trei membri ai Generației de Aur cer demisia lui Edi Iordănescu de la Națională: „Nu putem fi ipocriţi şi mincinoşi”

Trei membri ai Generației de Aur cer demisia lui Edi Iordănescu de la Națională: „Nu putem fi ipocriţi şi mincinoşi” Edi Iordănescu; Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul atacant al Naționalei de fotbal, Ionel Ganea, se alătură jucătorilor din Generația de Aur care i-au cerut demisia selecționerului Edward Iordănescu. Potrivit fostului jucător, Edi, fiul lui Anghel Iordănescu, este cel mai slab antrenor pe care l-a avut vreodată echipa României. Înainte de Ganea, actualul antrenor a fost contestat de Basarab Panduru și de Florin Răducioiu. Criticile vin chiar înainte de meciul decisiv pe care România îl va disputa cu Bosnia și Herțegovina în această seară.

Ionel Ganea vorbește despre „papagalii” care ajung să antreneze echipa națională de fotbal doar pentru că „au spate”, fără să fi jucat vreun meci pentru România. Fostul atacant al Generației de Aur îl critică pe fiul lui Anghel Iordănescu, actualul selecționer al Naționalei de fotbal, Edi Iordănescu. El urmează alți doi jucători reprezentativi, Basarab Panduru și Florin Răducioiu.

„Doamne-ajută să câștigăm. M-aș bucura, e vorba despre echipa națională. Nu e vorba de Edi Iordănescu, de Ganea sau mai știu eu de cine. E cel mai slab antrenor pe care l-a avut vreodată naționala! Nu trebuie să se supere. La echipa națională vin toți papagalii. Dacă ai puțin spate, te pune la națională. Nu contează dacă ai jucat pentru România”, a afirmat Ionel Ganea.

El a subliniat că pe Edi Iordănescu nu-l recomandă nimic pentru a antrena la un astfel de nivel, dat fiind că nu a avut rezultate. Fostul atacant spune, însă, că vina pentru eșecul fotbalului românesc aparține celor care îi desemnează pe acești antrenori care nu reușesc să obțină rezultate pozitive.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ce îl recomanda pe el? Vedem rezultatele acum. Dacă avea rezultate, nici nu mai discutam. Totul pornește de sus, trebuie să vină cineva care a făcut performanțe. E vina celor care aduc antrenorii. Și la tineret suntem la fel, nu câștigăm cu nimeni”, a mai declarat Ionel Ganea.

sursa foto: Dreamstime

Panduru și Răducioiu atac la Edi Iordănescu

Anterior, Basarab Panduru, fostul jucător al Stelei, a declarat că Edi Iordănescu trebuie să-și asume dezastrul din Liga Națiunilor și să plece de la Națională. Potrivit fostului stelist, acest lucru este prevăzut inclusiv în contractul pe care antrenorul l-a încheiat cu Federația Română de Fotbal.

„Așa a fost contractul. Nu noi am făcut contractul ăsta, Edi! Aşa a fost contractul. Termini pe locul 3-4, trebuie să pleci! Te dă afară! Nu eu ţi-am făcut contractul. Tu ai acceptat contractul ăsta. Eu aş întreba altfel. Dacă se supără, vine aici în locul nostru şi îi punem întrebarea: «Ce părere ai despre un selecţioner care stă 7 meciuri la rând la cârma echipei naţionale și nu-și atinge obiectivul?». Ce părere ai? Trebuie să mai rămână? Ce ai spune, Edi?”, a afirmat Basarab Panduru la a OrangeSport.

În același studio de televiziune, Florin Răducioiu i-a cerut lui Iordănescu să renunțe și să se retragă, dat fiind că nu reușește să obțină rezultate. El l-a provocat să câștige meciul cu Bosnia și Herțegovina ca să-i demonstreze că se înșeală.

„Edi, dă-mi o palmă! În sensul metaforic. Câştigă meciul! Mi-ar plăcea foarte mult să ne arate că echipa lui joacă foarte bine, dar mai ales să câştige, asta e totul. Clasamentul plânge, mie îmi vine să plâng! Noi vrem binele fotbalului românesc. Nu putem fi ipocriţi şi mincinoşi faţă de telespectatorii noştri. Îmi pare rău de Edi Iordănescu, pe care îl apreciez ca antrenor. Avem o stimă enormă pentru tatăl lui. Dar nu putem să minţim. Rezultatele sunt dezamăgitoare. Nu noi decidem soarta lui, dar nu evităm să spunem anumite lucruri”, a spus și Răducioiu.

Sursa: Facebook/ Pro Sport

Meci decisiv pe stadionul Giulești

Declarațiile celor trei foști componenți ai echipei naționale de fotbal vin în contextul meciului decisiv pe care România îl joacă în această seară cu Bosnia și Herțegovina. Echipa națională trebuie să obțină mai multe puncte decât Finlanda pentru a rămâne în Liga B. Cu un rezultat prost, echipa noastră va retrograda în Liga C a Ligii Națiunilor, unde va juca alături de Feroe sau de Luxembourg.

Meciul primei reprezentative cu Bosnia şi Herţegovina este programat pe Stadionul Giuleşti, în ultima etapă din  Liga Naţiunilor, și se va disputa de la ora 21.45.

România ocupă, în prezent, ultimul loc în clasamentul Grupei 3, din Liga B a Ligii Națiunilor, cu patru puncte. Pe primul loc, cu șanse mari să se califice în Liga A, se află Bosnia și Herțegovina cu 11 puncte. Pe locul doi se clasează Muntenegru cu 7 puncte, iar pe locul trei este Finlanda care a acumulat 5 puncte.