România, ultima în grupă după meciul cu Finlanda. Pentru a scăpa de retrogradarea este nevoie de o victorie cu Bosnia

România, ultima în grupă după meciul cu Finlanda. Pentru a scăpa de retrogradarea este nevoie de o victorie cu Bosnia Sursă foto. FRF.ro

România a terminat meciul cu Finlanda la egalitate (1-1), într-un duel contând pentru etapa a cincea din Liga Națiunilor. Obiectivul echipei naționale pentru ultima etapă este să termine peste Finlanda în clasament pentru a evita astfel retrogradarea în Liga C.

Meciul Finlanda – România  s-a terminat cu scorul de 1-1. Tricolorii rămân pe ultimul loc în Grupa B3 din Liga Națiunilor, dar scapă pentru moment de retrogradare. Golurile au fost înscrise de Pukki - minutul 11 pentru Finlanda şi Tănase - minutul 52 pentru România.

În acest moment, selecționata lui Edi Iordănescu rămâne pe ultimul loc, cu 4 puncte, iar echipa României scapă de retrogradare pentru moment. În celălalt meci din grupa „tricolorilor”, Bosnia-Herțegovina a învins Muntenegru, scor 1-0 (Demirovic minutul 45+1).

După un început mai slab de meci, în care a permis gazdelor să deschidă scorul, naționala României antrenată de Edi Iordănescu și-a revenit după 30 de minute și a început să pună presiune pe gazde. Au apărut câteva ocazii bune de gol, dar au reușit să marcheze unul abia în repriza a doua. Dar, din păcate, acest scor de legalitate  nu a fost suficient pentru a obține cele trei puncte atât de necesare pentru a evita retrogradarea din grupă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Clasamentul din grupa României (Grupa 3, Liga B) din Liga Națiunilor

După meciul de vineri seara cu Finlanda, echipa națională rămâne pe ultimul loc în clasament și așteptă meciul din ultima etapă de luni unde se va decide soarta echipei noastre în încercarea de a evita retrogradarea în Divizia C.

1. Bosnia și Herțegovina - 8 puncte

2. Muntenegru - 7 puncte

3. Finlanda - 4 puncte

4. România - 3 puncte

Câștigătoarea grupei promovează în Liga A, ultima clasată retrogradează în Liga C.

Primele declarații ale lui Edward Iordănescu

”Vreau să consolidăm la națională și lucrurile bune, pentru că sunt la națională și lucruri foarte bune. Îmi doresc să avem continuitate la nivel de selecție, nu-mi doresc schimbări majore de la o acțiune la alta, din păcate trebuie să ne adaptăm. Cine nu este dispus să vină pe jos la echipa națională atunci când este convocat mai bine nu mai vine”, a spus selecționerul Edi Iordănescu pentru FRF.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor:

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0

România - Muntenegru 0-3

Finlanda - România 1-1.

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).