Evenimentul Zilei > Sport > Trecutul mai puţin ştiut al lui Hagi. Se putea rata înainte să ajungă la Steaua
Trecutul mai puţin ştiut al lui Hagi. Se putea rata înainte să ajungă la Steaua

Trecutul mai puţin ştiut al lui Hagi. Se putea rata înainte să ajungă la Steaua

Gheorghe Hagi este considerat de mulţi cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor şi n-ar fi ajuns să fie numit aşa dacă n-ar fi fost un profesionist desăvârşit încă de la începuturile carierei.

Unul dintre cei care au dovezi în acest sens este Serghei Mizil, al cărui tată a făcut parte din conducerea Partidului Comunist, fiind apropiat de Nicolae Ceaușescu.

Serghei era în anii Epocii de Aur unul dintre cele mai boeme personaje şi era nelipsit de la petrecerile celor mai importante figuri ale acelor vremuri.

Astfel a ajuns să fie implicat în chefuri de pomină inclusiv cu unii dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti ai acelor vremuri şi aşa a remarcat şi profesionalismul lui Hagi.

Într-o discuție pe care a avut pe canalul de Youtube al lui Robert Niță (n.r. – fostul jucător al echipei Rapid), Mizil a dezvăluit câteva detalii despre acele vremuri.

„Cu Cornel Dinu eram 24 de ore din 24. Nu mai spun că…. dar lasă că spun, că mă înjur în față cu el, dacă e să…

Păi, mergeam cu canistra de vin până la teren și era cel mai bun jucător de pe teren! Să moară mama! Bă, omul era meserie.

Eu nu am văzut niciunul să reziste ca el. Să bea și după aceea să intre în teren… Și Dobrin mai bea și după aceea intra pe teren și îi omora pe toți, dar ăla era talent mare”, a spus Serghei.

Dialogul ajunge la un moment dat la episodul „crampoane”, care avea o „traducere” inedită printre fotbalişti care jucau în Divizia A înainte de 1989.

„Băutele și petrecerile mari erau la Sportul Studențesc, acolo era doar echipă de meseriași. Eram la pauza unui meci și îmi strigau: «Hai la crampoane, hai la crampoane».

«Ce dracu vor ăștia, că eu nu sunt fotbalist». Ei ziceau crampoane la vodcă. Îl știu bine și pe Hagi. El a fost profesionist nativ.

Eram acolo (n.r. – la Sportul Studenţesc) cu Marcel Coraș și Gino Iorgulescu, iar jucătorii aveau niște vile frumoase, date de la Sportul.

Nicu Ceaușescu aranjase toate cele…

Noi eram acolo cu băutură, cu gagici, iar Hagi se ducea și se culca devreme: «Gică, nu rămâi?». «Nu, mâine am antrenament». Așa a ajuns unde a ajuns. Și Gică Popescu la fel…”, a mai povestit Serghei.

sursa: youtube