Transportatorii din Republica Moldova se gândesc să iasă în stradă și să protesteze

Transportatorii din Republica Moldova se gândesc să iasă în stradă și să protesteze Protest transportatori. Sursa foto: Facebook

Transportatorii din Republica Moldova au o serie de nemulțumiri și se gândesc să organizeze, cât de curând, un amplu protest. Mitingul ar putea să se desfășoare luna viitoare, urmând ca mișcarea să fie pusă la punct de patru asociații.

Transportatorii i-au înaintat o scrisoare deschisă premierului țării, Dorin Recean, căruia i-au solicitat să prelungească autorizațiile pentru serviciile de transport auto național. S-a mai cerut, de asemenea, elaborarea unor reglementări în privința fiscalizării activității transportatorilor, modificarea reglementărilor ce țin de borderoul de evidență a biletelor, listele de îmbarcare și metodologiei de calculare a tarifelor. Transportatorii au cerut și să fie primiți în audiență de șeful Executivului de la Chișinău.

Transportatorii din Republica Moldova sunt nemulțumiți și vor să protesteze

De partea cealaltă, reprezentanții Guvernului afirmau că este sprijinită concurența sănătoasă și sunt susținute mai multe opțiuni de deplasare pentru călători.

Astăzi, 19 septembrie, reprezentanții de la Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri în Construcție din Republica Moldova au anunțat că nu au primit încă niciun răspuns din partea autorităților. Ian Dogotari, președintele acestei organizații, a afirmat că instituția pe care o conduce se va alătura grevei anunțate de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), conform realitatea.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Dogotari a mai anunțat că mai exsită alte două organizații din domeniul transporturilor, care ar vrea să participe la mișcarea de protest anunțată în luna octombrie, conform sursei citate.

Și fermierii sunt foc și pară

Nemulțumiri de mai multă vreme au și fermierii, care au organizat mișcări de protest. Afectați de seceta cumplită din acest an, ei s-au trezit cu recoltele compromise și cer oficialilor de la Chișinău sprijin substanțial pentru a putea să supraviețuiască. În condițiile în care băncile pun presiune pentru a-și recupera creditele acordate.

Dorin Recean, discuții cu fermierii.

sursa: Facebook

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii,care a fost într-o vizită de lucru la Bruxelles, a explicat că reprezentanții Uniunii Europene au lansat apelul de constituire a Fondului de solidaritate și dezvoltare pentru agricultura moldovenească.

„Știm despre situația grea cu care se confruntă agricultorii noștri. Tocmai de aceea am venit în întâmpinarea solicitărilor lor. Aam alocat 100 de milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru a compensa pierderile suferite”, spunea demnitarul.