Nimic nu se aruncă, totul se modifi că! Asta cred cei mai îndemânatici și vizionari oameni și, prin puterea exemplului, ne arată ce putem face, de exemplu, cu un vechi pătuț de bebeluș care nu-și mai găsește locul în casă
După ce copiii cresc, pătuțurile lor devin o piesă de mobilă incomodă în casă, dar greu de îndepărtat... Aceste pătuțuri amintesc de atâtea momente frumoase! Și dacă nici aruncatul sau donația nu vă surâd, avem ideile perfecte de transformare.
Un birou nou-nouț
Odată cu începerea grupei mari la grădiniță sau chiar și a școlii primare, un birou de lucru este esențial pentru exercițiile creative ale copilului dumneavoastră. Și cum un obiect de mobilă nou nu va rezista prea mult timp în fața unui copil care abia începe să exploreze lumea culorilor, a abțibildurilor și a uneltelor de meșterit, e ideal să folosiți ceva ce deja aveți, evitând o cheltuială.
Pentru a crea un birou trebuie să ridicați baza de susținere a saltelei la treapta superioară sau cu o treaptă mai jos de cea superioară (în funcție de model), să înlăturați unul dintre grilaje, iar salteaua să o înlocuiți cu o placă tare, dar subțire, din pal, lemn natural sau plastic. Barele pot fi utile pentru crearea unor spații de depozitare, pentru agățarea desenelor și a altor crafturi făcute cu multă pasiune.
Un leagăn de exterior, pentru vara viitoare
Credeați că nu o să vă permiteți un leagăn de exterior ca-n reviste? Dacă pătuțul pe care îl dețineți este confecționat din lemn gros, rezistent, deja îl aveți! Îndepărtați grilajul din față al patului și coborâți la minim suportul de saltea. Vopsiți lemnul în orice nuanță doriți, dacă este cazul și, de asemenea, pentru un plus de siguranță puteți ramforsa baza. Inelele de prindere se montează tot pe baza pătuțului și se dublează cu încă un set de inele pentru mai multă stabilitate în partea cea mai de sus a patului.
Păstrați salteaua și îmbrăcați-o într-un material impermeabil.
Asta este tot! Acum puteți să redeveniți copil pentru câteva momente, în noul leagăn rupt din povești.