Evenimentul Zilei > Sport > Transferul anului l-a enervat pe selecționerul Daum
Transferul anului l-a enervat pe selecționerul Daum

Transferul anului l-a enervat pe selecționerul Daum

Antrenorul german s-a supărat pe clubul Anderlecht Bruxelles, după ce belgienii l-au cumpărat pe Stanciu. Christoph Daum, selecționerul echipei naționale, pregătește meciul pe care România îl va juca împotriva Muntenegrului, duminică, la Cluj, în preliminariile CM din 2018.

Antrenorul german a început treaba cu o problemă cauzată de transferul lui Nicolae Stanciu la Anderlecht Bruxelles. Jucătorul cumpărat cu 9,8 milioane de euro a fost învoit de Daum, la începutul săptămânii, și a plecat în Belgia pentru a parafa înțelegerea.

„A acționat ca un club de amatori”

Selecționerul a explicat, ieri, că a făcut un compromis, nu pentru cei de la Anderlecht, ci pentru internaționalul „tricolor”. „Am făcut-o pentru Nicolae Stanciu, nu pentru Anderlecht sau oricine altcineva. Am avut o discuție mai lungă cu cei de la Anderlecht, sunt foarte supărat pe ei. Nu am o problemă cu Steaua sau cu Stanciu, am o problemă cu Anderlecht. Ei nu au făcut niciun pas și la finalul zilei nu voiam să intervin eu în acest transfer, pentru că mutarea asta este un pas important pentru jucător și chiar sunt bucuros pentru el”, a spus tehnicianul. El a subliniat că : „Stanciu este jucătorul meu în perioada asta și este responsabilitatea mea să îl ajut. Dar Anderlecht a avut o atitudine necorespunzătoare, a acționat ca un club de amatori.”

Noi critici venite de la Reghecampf

O altă problemă ivită în ultimele zile a fost neconvocarea lui Florin Niță. Stelistul va juca, astăzi, pentru echipa sa, meciul restanță cu CSMS Iași. Daum își reproșează, acum, că a fost prea înțelegător.

„Am făcut o greșeală pentru că am acceptat disputarea meciului dintre Steaua și Iași într-o dată din calendarul FIFA. Nu vom mai face niciodată așa ceva. E o greșeală a noastră”, a afirmat neamțul. Ieri, Laurențiu Reghecampf, tehnicianul „roș-albaștrilor”, l-a contrat pe selecționer. „Nici nu am știut că Niță era în vederea selecționerului, cred că Niță trebuia să fie primul chemat, nu văd de ce iese selecționerul să vorbească despre Steaua. Selecționerul ar trebui să ne lase pe noi în pace. Eu am înțeles că Daum este un antrenor cu altă mentalitate, dar văd că încet, încet se repetă ce era înainte”, a spus „Reghe”.

Altfel, UEFA a anunțat, ieri, că meciul dintre România și Muntenegru va fi condus la centru de englezul Anthony Taylor (37 de ani).