Evenimentul Zilei > Sport > „Transferul” anului în sport. Își părăsește echipa de suflet pentru…
„Transferul” anului în sport. Își părăsește echipa de suflet pentru…

„Transferul” anului în sport. Își părăsește echipa de suflet pentru…

O veste ce îi întristează pe toți pasionații de curse de Formula 1 a ajuns cap de ziar la nivel internațional după ce un anunț „dubios” a fost făcut de oficiali.

Pilotul german Sebastian Vettel  vine cu o vestea grea pentru toți iubitorii sportului. Acesta susține că nu s-a decis încă ce va face după ce-i va expira contractul cu scuderia Ferrari, dar afirmă că își doreşte să continue cursele în Formula 1, aceasta fiind adevărata sa pasiune.

„Nu am luat totuşi o decizie, nu ştiu deocamdată ce va fi. Sunt în continuare foarte ambiţios, sportul cu motor este viaţa mea. Nu aş vrea să-mi lipsească. Cu jobul potrivit şi la locul potrivit, m-aş simţi în continuare în Formula 1 ca acasă”, a spus Vettel.

„Criza noului coronavirus şi urmările sale, printre care amânarea schimbării regulamentului tehnic al Formulei pentru 2022, au făcut ca Ferrari să decidă să nu-i prelungească lui Sebastian Vettel contractul în 2021”, a explicat săptămâna trecută conducătorul echipei italiene, Mattia Binotto.

„Ce s-a întâmplat de atunci? Coronavirusul şi pandemia, care au schimbat întreaga lume, nu doar sportul automobilistic sau Formula 1”, a continuat el.

Pentru a proteja financiar echipele, a fost redus plafonul cheltuielilor în vigoare începând de anul viitor, schimbarea regulamentului prevăzută în 2021 a fost amânată pentru 2022, iar monoposturile „aproape îngheţate”pentru 2020 şi 2021.

„Pe lângă asta, sezonul nu a început, astfel încât Seb nu a avut ocazia să ajungă pe pistă ca să ne arate cât este de motivat să piloteze pentru Ferrari”, a continuat Binotto.

„Aşa că Ferrari a sfârşit prin a-şi reconsidera poziţia. Noi am luat o decizie, decizia noastră, este responsabilitatea noastră şi i-am anunţat-o”, a declarat el, confirmând cele spuse joi de pilotul german, care a dat de înţeles că despărţirea nu s-a făcut cu consimţământ reciproc, aşa cum susţinea până acum versiunea oficială.

„Am auzit că a fost surprins. Îmi amintesc că a fost surprins, da, îl înţeleg, este destul de normal”, a spus Binotto.

„Deşi a acceptat decizia noastră, recunosc că nici astăzi nu este mulţumit de ea, ceea ce este normal şi evident”, a adăugat el, conform Agerpres.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: