Evenimentul Zilei > Horoscop > Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi poţi să rezolvi problemele profesionale, sau sentimentale, fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul cotidian. Nu amesteca plăcutul cu utilul, activitatea cu distracţia!

Dar, iată ceva interesant, cum altfel, în curierul de Bruxelles:

Potrivit președintelui Curții Europene pentru Drepturile Omului, CEDO, riscăm să trăim perioada cea mai dificilă după mulți ani, din cauza unei polarizări din ce în ce mai accentuate și a punerii sub semnul întrebării a principiilor fundamentale ale Europei, totul pe fondul măsurilor sub pretextul pandemiei de Covid-19.

Roberto Spano, președintele CEDO a declarat că democrația, independența justiției și statul de drept sunt din ce în ce mai des puse sub semnul întrebării în Europa, ca și în întreaga lume. Perioada este comparabilă cu cea a unui război mondial hibrid. El a adăugat că actuala pandemie a ridicat deja multe probleme importante în materie de respectare a drepturilor omului, în special în ce privește proporția măsurilor luate de către statelor membre ale Consiliului Europei, în legătură cu baza juridică a măsurilor  și recurgerea la proceduri interne pentru a sancționa acțiunea sau inacțiunea.

În perioada pandemiei, CEDO a răspuns la circa 39 190 de întrebări și a organizat pentru prima oară audiențe publice online. 70% dintre sesizările înregistrate au venit din doar patru state membre:  Rusia – 13 650 sesizări, Turcia – 11750 sesizări, Ucraina – 10 400 sesizări și România – 7 550.

Roberto Spano a insistat, între altele, pe obligația explicită și categorică a statelor membre ale Consiliului Europei de a pune în aplicare deciziile CEDO pentru ca sistemul să poată să le respecte.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE