Evenimentul Zilei > Sport > Tragedie uriașă în sport. S-a stins din viață la doar 27 de ani. Nu a avut nicio șansă
Tragedie uriașă în sport. S-a stins din viață la doar 27 de ani. Nu a avut nicio șansă

Tragedie uriașă în sport. S-a stins din viață la doar 27 de ani. Nu a avut nicio șansă

Luptătorul MMA, Christian Lubenga a murit la două zile după ce a disputat un meci la categoria amatori. Lupta nu a părut a fi una violentă, iar cauza morții nu a fost încă stabilită. Colegii luptătorului sunt alături de familie și au transmis mesaje emoționante.

Un luptător de MMA de doar 27 de ani a murit la două zile după o luptă. Christian  Lubenga debutase de curând la amatori și era o mare speranță. Meciul a avut loc luni, 14 martie, la Eastern States Exposition, în Springfield, Massachusetts, unde Lubenga s-a confruntat cu colegul debutant Cody McCracken.

Lubenga a fost prins în corzi în ultimele părți ale rundei a treia și a fost învins prin TKO (knockout tehnic). Imediat după meci, Lubenga a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, dar din păcate medicii nu au reușit să îi salveze viața. Familia lui așteaptă acum ca medicul legist să efectueze o autopsie pentru a stabili cauza exactă a morții.

Lupta nu a părut una foarte violentă

Lumea sportului este în stare de șoc după primirea veștii tragice mai ales că lupta nu a părut una violentă și nu se știe în acest moment ce a putut cauza moartea luptătorului. New England Mixed Martial Arts a portat o declarație pe site-ul oficial al instituției.

„Sfârșitul luptei nu a părut foarte violent și nu se știe ce a cauzat moartea lui Lubenga, dar indiferent de care a fost cauza dispariției sale premature, este o tragedie pentru familia, prietenii, antrenorii, colegii de echipă și comunitatea noastră de MMA în ansamblu.

Vom actualiza postările pe măsură ce vor apătrea mai multe detalii. Vă rugăm să păstrați în gânduri prietenii și familia lui Christian în această perioadă dificilă și îmbrățișați-i puțin mai strâns pe cei dragi“, se arată în comunicatul citat de www.lowkickmma.com.

Sursa: Instagram

Mesaje emoționante de la colegi

Moartea lui Christian Lubenga a îndoliat întreaga comunitate. El și-a început cariera la sala Black Wolf Martial Arts. Cei care l-au lansat în lumea sportului spun că tânărul a fost un mare talent, un om care aducea viață și lumină în orice cameră în care pătrundea.

„Am împărtășit râsete, povești, sânge, sudoare, lacrimi. Este genul de persoană la care aspir să fiu și mi-aș dori ca mai mulți oameni să fie ca el. Politicos, profesionist, umil, întotdeauna amabil cu toată lumea, indiferent de situație“, a scris un coleg de antrenament.

„Am petrecut milioane de ore împreună făcând lucrurile care ne pasionează. Christian a fost un adevărat artist marțial în fiecare aspect al cuvântului și un adevărat războinic. Te iubim creștine. Noi toti te iubim“, a mai scris un alt coleg.